Hovedkomiteen
I Hovedkomiteen behandles saker av prinsipiell og overordnet karakter. Hovedkomiteen diskuterer retningslinjer for arbeidet i VKM og sluttbehandler større saker.
![](/images/18.46f39a15e4b0e6bd43faf8/1504787381813/Snakkeboble-ta-kontakt-r%C3%B8d.png)
Kontakt
Her finner du alle publiserte risikovurderinger og risikovurderinger under arbeid fra hovedkomiteen.
![bilde med mapper](/images/18.2994e95b15cc54507163f064/1498505662260/Hovedbilde-hovedkomiteen.png)
Uavhengig og tverrfaglig
Medlemmene er faglig uavhengige og deltar i kraft av sin ekspertise. De representerer ikke institusjonen de er ansatt ved eller andre interesser.
Ingen kan instruere komiteen eller sekretariatet i faglige spørsmål.
Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) har laget en kunnskapsbase som et verktøy for å prioritere overvåkning av uønskede kjemiske stoffer i mat.
Å vurdere risiko betyr å vurdere sannsynligheten for at en identifisert fare fører til skade, og hvor alvorlig skaden er.