Risikovurderinger og andre publikasjonerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

For pressen

Dersom du har spørsmål om risikovurderingen før den er publisert, kan vi informere om hva Mattilsynet og Miljødirektoratet ønsker svar på, hvordan vi løser oppgaven og når vi skal publisere vurderingen på nettsidene våre.

Alle risikovurderinger har en egen kontaktperson. Du finner kontaktinformasjonen på nettomtalen til hver enkelt vurdering.


Kontakt

Lite bilde av Ingrid Margaretha Høie

Ingrid Margaretha Høie

Kommunikasjonssjef og ansvarlig redaktør

M: 97 02 16 58
Send e-post

Lite bilde av Astrid Tvedt

Astrid Tvedt

Senior kommunikasjonsrådgiver og nettredaktør

M: 48 04 64 66
Send e-post

Er det bare fordeler ved å bruke solkrem, eller er det også risiko knyttet til bruken? VKM ønsker å gjøre en nytte- og risikovurdering av å bruke solkrem som beskyttelse mot soleksponering.

VKM har utarbeidet en protokoll som beskriver metodikken som skal brukes for risikovurderingen.

Mattilsynet har bedt Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) om å se nøyere på faktorer som har betydning for smittespredning av skrantesyke inn og ut av Nordfjella.

Last ned logo og infografikkene våre om blant annet antibiotika-resistens og radioaktivitet i mat.


Norsk kontaktpunkt for EFSA

Som kontaktpunkt skal VKM fremme utveksling av informasjon og kunnskap mellom EFSA og medlemslandeneog bidra i fellesprosjekter. I tillegg skal VKM arbeide for å synliggjøre EFSAs arbeid i Norge.

 

Søk etter riskovurderinger

Her finner du alle publiserte risikovurderinge, risikovurderinger under arbeid og innspill til EFSA fra faggruppen for genmodifiserte organismer. 

 

Uavhengig og tverrfaglig

Medlemmene er faglig uavhengige og deltar i kraft av sin ekspertise. De representerer ikke institusjonen de er ansatt ved eller andre interesser.

Ingen kan instruere komiteen eller sekretariatet i faglige spørsmål.

 

Bilde av pil

Slik vurderer vi risiko

Å vurdere risiko betyr å vurdere sannsynligheten for at en identifisert fare fører til skade, og hvor alvorlig skaden er. 

 

Bilde av pil

Vitenskapskomiteen for mat og miljø

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 222 Skøyen
0213 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummer:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie