For pressen
Dersom du har spørsmål om risikovurderingen før den er publisert, kan vi informere om hva Mattilsynet og Miljødirektoratet ønsker svar på, hvordan vi løser oppgaven og når vi skal publisere vurderingen på nettsidene våre.
Alle risikovurderinger har en egen kontaktperson. Du finner kontaktinformasjonen på nettomtalen til hver enkelt vurdering.
Les siste nyhetsbrev her.
Kontakt
Senior kommunikasjonsrådgiver og nettredaktør
Det er lite forskning som er gjort for å undersøke effekter av konsistensmidler på fordøyelseskanalen. Generelt er forskningen lite relevant for å vurdere langtidsvirkninger. Det er knyttet stor usikkerhet til resultater og konklusjoner.
VKM skal vurdere hvilken risiko som planteskadegjørere i importert jord og andre vekstmedier, har for plantehelsa i Norge.
Last ned logo og infografikkene våre om blant annet antibiotika-resistens og radioaktivitet i mat.
Som kontaktpunkt skal VKM fremme utveksling av informasjon og kunnskap mellom EFSA og medlemslandeneog bidra i fellesprosjekter. I tillegg skal VKM arbeide for å synliggjøre EFSAs arbeid i Norge.
-
play_arrow Økt risiko for Vibrio-bakterier i sjømat -
play_arrow VKM-medlemmer inn i EFSAs ekspertpaneler
Her finner du alle publiserte risikovurderinge, risikovurderinger under arbeid og innspill til EFSA fra faggruppen for genmodifiserte organismer.
- Søk etter risikovurderinger under arbeid
- Søk etter publiserte risikovurderinger
- Søk etter innspill til EFSA
Medlemmene er faglig uavhengige og deltar i kraft av sin ekspertise. De representerer ikke institusjonen de er ansatt ved eller andre interesser.
Ingen kan instruere komiteen eller sekretariatet i faglige spørsmål.
Å vurdere risiko betyr å vurdere sannsynligheten for at en identifisert fare fører til skade, og hvor alvorlig skaden er.