VKM-logo

Risikovurderingerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Monica Sanden

Medlem av faggruppen for genmodifiserte organismer.

Curriculum vitae

Stilling:

Seniorforsker, NIFES

Utdanning:

  • 2001 – 2004: Universitetet i Bergen, Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet - Doktorgrad i akvakultur ernæring
  • 1999 – 2001: Universitetet i Bergen, Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet - Mastergrad i marin akvakultur
  • 1998 – 1999: University of Newcastle - Analytisk kjemi (Utvekslingsprogram gjennom Universitetet i Bergen)
  • 1997 – 1998: Universitetet i Bergen, Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet - Lavere grad i Statistikk, kjemi og biologi
  • 1995 – 1996: Høgskulen i Sogndal - Lavere grad biokjemi, grunnkurs i kjemi
    og biologi

Arbeidserfaring:

  • 2013- : NIFES - Seniorforsker
  • 2004 – 2013: NIFES - Forsker
  • 1996 – 1997: Nordfjord Kjøtt - Laborant

Øvrig faglig bakgrunn:

  • 2014- : Medlem av VKMs faggruppe for genmodifiserte organismer
  • 2011-2014: Vitenskapskommiteen for mattrygghet, VKM, Verv: Ad hoc-ekspert
  • 2006 – 2007: Velferdskomité, Verv: Representant for forskerforbundet
  • 2002 – 2003: Forskerforbundet, lokalt ved NIFES, Verv: Sekretær

Utvalgte publikasjoner:

  • Monica Sanden, Susanne Jørgensen, Gro-Ingunn Hemre et al. Generational
    feeding of Bt (Bacillus thuringiensis) maize to zebrafish (Danio rerio) has no
    adverse effects on the parental or offspring generation. Br J Nutr 2013; 110:
    2222-33.
  • Monica Sanden, Susanne Jørgensen, Gro-Ingunn Hemre et al. Zebrafish (Danio
    rerio) as an aquatic model for investigating toxic dietary effects of
    deoxynivalenol contamination in aquaculture feeds. Food Chem Toxicol 2012; 50:
    4441-4448
  • Sanden M, Stubhaug I, Berntssen MHG, et al. Atlantic salmon (Salmo salar L.)
    as a net producer of long chain marine omega-3 fatty acids. J Agric Food Chem
    2011; 59:12697-12706.
  • Sissener N, Sanden M, Krogdahl Å, et al. Genetically modified plants as fish
    feed ingredients. Canadian J Fish Aquatic Sci 2011; 68: 563-574.
  • Sanden M, Lene Elisabeth Johannessen, Knut G Berdal et al. Uptake and
    clearance of dietary DNA in the intestine of Atlantic salmon Salmo salar L. fed
    conventional or genetically modified soybeans. Aquacult Nutr 2011; 17: e750-e759

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 4404 Nydalen
0403 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummerr:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie