VKM-logo

Risikovurderingerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Olaug Taran Skjerdal

Medlem av faggruppen for hygiene og smittestoffer.

Curriculum vitae

Stilling:

Forsker, Veterinærinstituttet

Utdanning:

  • 1991 – 1996: NTNU - doktor ingeniør kjemi, retning biokjemiteknikk
  • 1985 – 1989: NTNU - sivilingeniør Kjemi, retning bioteknologi

Arbeidserfaring:

  • 2006-: Veterinærinstituttet - Forsker i Matbakteriologi, sjømat, animalsk mat, prosessert mat inkl. "ready-to-eat" mat
  • 2003 – 2006: Det Norske Veritas – Forsker, Forskningsprogram: Food Risk
  • 1996 – 2003: Fiskeriforskning , Tromsø - Forsker (8 måneder som konstituert forskningssjef)
  • 1990 – 1990: Sintef - Forsker

Utvalgte publikasjoner:

  • Skjerdal T, Reitehaug E, Eckner K. Development of performance objectives for Listeria monocytogenes contaminated salmon (Salmo salar) intended used as sushi, sashimi and cold smoked salmon based on analyses of naturally contaminated samples. Int J Food Microbiol 2014; 184:8-13
  • Mac Donald E, Heier BT, Stalheim T, Cudjoe KS, Skjerdal T, Wester A, Lindstedt BA, Vold L. 2012. Outbreak of Yersinia enterocolitica associated with ready-to-eat salad mix in Norway. Emerging Infectious Diseases, 2012; 18 (9), 1496-1499.
  • Duodu S, Holst-Jensen A, Skjerdal T, Cappelier JM, Pilet MF, Loncarevic S, 2010. Influence of storage temperature on gene expression and virulence potential of Listeria monocytogenes strains grown in a salmon matrix. 2010; Food Microbiology 27:795-801 
  • Lorentzen, G., Olsen, R.L., Bjørkevoll, I., Mikkelsen, H., Skjerdal, T. Survival of Listeria innocua and Listeria monocytogenes in muscle of cod (Gadus morhua L.) during salt-curing and growth during chilled storage of rehydrated product. Food Control 2010; 21:292-297
  • Skjerdal OT, Lorentzen G, Tryland I, Berg JD. New method for rapid and sensitive quantification of sulphide producing bacteria in fish from arctic and temperate waters. International Journal of Food Microbiology 2004: 93:3:325-333.

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 4404 Nydalen
0403 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummerr:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie