Risikovurderinger og andre publikasjonerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Trine Husøy

Leder av faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk og medlem av hovedkomiteen. Dr.Scient.

Trine har doktorgrad i biokjemi. Hennes nøkkelkompetanse innen VKMs fagområder er risikovurdering, toksikologi, biotransformasjon og eksponering.

Curriculum vitae

Stilling

Seniorforsker, Folkehelseinstituttet, Oslo

Utdanning

1994 – 1998: Dr. scient, biokjemi, Universitetet i Oslo

1985 – 1991: Cand. scient, toksikologi, Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet (NTNU)

Arbeidserfaring

1999 – dd: Seniorforsker ved Nasjonalt folkehelseinstitutt, Divisjon for miljømedisin, avdeling for toksikologi og risiko

1991 – 1994: Vitenskapelig assistent ved Radiumhospitalet

1989 – 1991: Vitenskapelig assistent ved Universitetet i Trondheim (sommerjobb)

Øvrig faglig bakgrunn

Medlem av EFSAs Scientific Panel on Food additives and flavourings (FAF) 2018 – dd.

Medlem av EFSAs Scientific Panel on Food contact materials, enzymes, flavourings and processing aids (CEF) fra 2008 – 2018

Leder av EFSAs arbeidsgruppe på Bisfenol A i 2009 og i 2012 – 2014

Nestlederav arbeidsgruppen FLAVIS i EFSA fra 2003 – 2018

Medlem av arbeidsgrupper underlagt Nordisk Ministerråd på tilsetningsstoffer (1999 – 2002), aroma (2000 – 2006) og naturlige toksiner (2005 – 2008)

Eurotox Registrated Toxicologist fra 2005

Prosjektleder ved Nasjonalt folkehelseinstitutt på prosjektet "Thermolysis of carbohydrates and intestinal cancer risk" støttet av Norges forskningsråd

Medlem av VKMs Faggruppe for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk fra 2004

Utvalgte publikasjoner:

Mosdøl A, Vist GE, Svendsen C, Dirven H, Lillegaard ITL, Mathisen GH, Husøy T. Hypotheses and evidence related to intense sweeteners and effects on appetite and body weight changes: A scoping review of reviews. PLoS One, 2018Huffman MP, Høie AH, Svendsen C, Brunborg G, Murkovic M, Glatt H, Husøy T. An in vitro study on the genotoxic effect of substituted furans in cells transfected with human metabolizing enzymes: 2,5-dimethylfuran and furfuryl alcohol. Mutagenesis, 31, 597-602, 2016.Fotland TØ, Paulsen JE, Sanner T, Alexander A, Husøy T. Risk assessment of coumarin using the bench mark dose (BMD) I approach: Children in Norway which regularly eat oatmeal porridge with cinnamon are at risk for exceeding TDI for coumarin with more than twenty folds. Food and Chemical Toxicology 50, 903 -912, 2012.

Høie AH, Svendsen C, Brunborg G, Glatt H, Alexander J, Meinl W, Husøy T. Genotoxicity of three food processing contaminants in transgenic mice expressing human sulfotransferases 1A1 and 1A2 as assessed by the in vivo alkaline single cell gel electrophoresis assay. Environ Mol Mutagen, 56, 709-714, 2015.

Von Goetz N, Pirow R, Hart A, Bradley E, Poças F, Arcella D, Lillegard ITL, Simoneau C, van Engelen J, Husøy T, Theobald A, Leclercq C. Including non-dietary sources into an exposure assessment of the European Food Safety Authority: The challenge of multi-sector chemicals such as Bisphenol A. Regulatory Toxicology and Pharmacology, 85, 70-78, 2017.

Vitenskapskomiteen for mat og miljø

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 222 Skøyen
0213 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummer:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie