VKM-logo

Risikovurderingerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Trine Husøy

Medlem av faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk.

Curriculum vitae

Stilling:

Seniorforsker, Dr. scient, Nasjonalt folkehelseinstitutt, Oslo

Utdanning:

  • 1998: Dr. scient, biokjemi, Universitetet i Oslo
  • 1991: Cand. scient, toksikologi, Universitetet i Trondheim

Arbeidserfaring:

  • Fra 1999: Seniorforsker ved Nasjonalt folkehelseinstitutt, Divisjon for miljømedisin, avdeling for mat, vann og kosmetikk
  • 1991-1994: Vitenskapelig assistent ved Radiumhospitalet
  • 1989-1991: Vitenskapelig assistent ved Universitetet i Tromsø (sommerjobb)
  • 1984-1985: Laboratorieassistent ved Radiumhospitalet

Øvrig faglig bakgrunn:

  • Medlem av EFSAs Scientific Panel on Food contact materials, enzymes, flavourings and processing aids (CEF) fra 2008
  • Leder av EFSAs arbeidsgruppe på Bisfenol A i 2009 og i 2012-2014
  • Nestleder av arbeidsgruppen FLAVIS i EFSA fra 2003 
  • Medlem av arbeidsgrupper underlagt Nordisk Ministerråd på tilsetningsstoffer (1999-2002), aroma (2000-2006) og naturlige toksiner (2005-2008)
  • Eurotox Registrated Toxicologist fra 2005
  • Prosjektleder ved Nasjonalt folkehelseinstitutt på prosjektet "Thermolysis of carbohydrates and intestinal cancer risk" støttet av Norges forskningsråd
  • Medlem av VKMs Faggruppe for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk fra 2004

Utvalgte publikasjoner:

  • Fotland TØ, Paulsen JE, Sanner T, Alexander A, Husøy T. Risk assessment of
    coumarin using the bench mark dose (BMD) approach: Children in Norway which
    regularly eat oatmeal porridge with cinnamon are at risk for exceeding TDI for
    coumarin with more than twenty folds. Food and Chemical Toxicology 50, 903 -912,
    2012. 
  • Svendsen C, Meinl W, Glatt H, Alexander J, Knutsen H, Hjertholm H, Rasmussen T, and Husøy T. Intestinal carcinogenesis of two food processing contaminants, 2-amino-1-methyl-6-phenylimidazo[4,5-b]pyridine and 5-hydroxymethylfurfural, in transgenic FVB Min mice expressing human sulfotransferases. Molecular Carcinogenesis 51, 984-992, 2012.
  • Jöbstl D, Husøy T, Alexander J, Bjellaas T, Leitner E, and Murkovic M. Analysis of 5-hydroxymethyl-2-furoic acid (HMFA), the main metabolite of 5-hydroxymethyl-2-furfural (HMF), with HPLC and GC in urine. Food Chemistry 123, 814-818, 2010.
  • Husøy T, Haugen M, Murkovic M, Jöbstl D, Stølen LH, Bjellas T, Rønningborg C, Glatt H, Alexander J. Dietary exposure to 5-hydroxymethylfurfural from Norwegian food and correlations with urine metabolites as biomarkers for short time exposure. Food and Chemical Toxicology. 2008;46:3697-3702. 
  • Husøy T, Mangschou B, Fotland TØ, Kolset SO, Nøtvik Jakobsen H, Tømmerberg I, Bergsten C, Alexander J, Frost Andersen L. Reducing added sugar intake in Norway by replacing sugar sweetened beverages with beverages containing intense sweeteners – a risk benefit assessment. Food and Chemical Toxicology. 2008;46:3099-3105.

Vitenskapskomiteen for mat og miljø

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 4404 Nydalen
0403 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummerr:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie