Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi
Faggruppens arbeidsområder er humanernæring, dietetiske produkter og allergi.
Faggruppen gjør systematiske kunnskapsoppsummeringer og vurderer nytte og risiko relatert til kosthold, spesifikke matvarer eller matvaregrupper og næringsstoffer, berikning og kosttilskudd.
Kontakt

Finn risikovurderinger - søk etter pågående risikovurderinger

Finn risikovurderinger - søk etter publiserte risikovurderinger

Agenda og referat fra møter
Her finner du agenda og referat fra møter i faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi.
Utvalgt rapport
Hovedbudskap: Å tilsette jod i husholdningssalt eller i salt som brukes i brød, kan kompensere for lavt jodinntak hos unge og hos kvinner i fruktbar alder, men kan samtidig føre til at småbarn får for mye jod.
Slik vurderer vi risiko
Å vurdere risiko betyr å vurdere hvor sannsynlig det er at en fare som vi kjenner, fører til skade. I tillegg må vi vurdere hvor alvorlig skaden er.