Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi
Faggruppen vurderer nytte og risiko innen fagområdene humanernæring, dietetiske produkter og allergi.
Kontakt
Her finner du alle publiserte risikovurderinge og risikovurderinger under arbeid fra faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi.
Her finner du agenda og referat fra møter i faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi.
Å tilsette jod i husholdningssalt eller i salt som brukes i brød, kan kompensere for lavt jodinntak hos unge og hos kvinner i fruktbar alder, men kan samtidig føre til at småbarn får for mye jod.
Uavhengig og tverrfaglig
Medlemmene er faglig uavhengige og deltar i kraft av sin ekspertise. De representerer ikke institusjonen de er ansatt ved eller andre interesser.
Ingen kan instruere komiteen eller sekretariatet i faglige spørsmål.
Å vurdere risiko betyr å vurdere sannsynligheten for at en identifisert fare fører til skade, og hvor alvorlig skaden er.