Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi
Faggruppen vurderer nytte og risiko innen fagområdene humanernæring, dietetiske produkter og allergi.
![](/images/18.46f39a15e4b0e6bd43faf8/1504787381813/Snakkeboble-ta-kontakt-r%C3%B8d.png)
Kontakt
Her finner du alle publiserte risikovurderinge og risikovurderinger under arbeid fra faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi.
![Meal with salmon, soft cheeses](/images/18.4c35160163e59b88af64a22/1528959528614/Listeria-374x110.png)
Her finner du agenda og referat fra møter i faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi.
Å tilsette jod i husholdningssalt eller i salt som brukes i brød, kan kompensere for lavt jodinntak hos unge og hos kvinner i fruktbar alder, men kan samtidig føre til at småbarn får for mye jod.
Uavhengig og tverrfaglig
Medlemmene er faglig uavhengige og deltar i kraft av sin ekspertise. De representerer ikke institusjonen de er ansatt ved eller andre interesser.
Ingen kan instruere komiteen eller sekretariatet i faglige spørsmål.
Å vurdere risiko betyr å vurdere sannsynligheten for at en identifisert fare fører til skade, og hvor alvorlig skaden er.