Lene Frost Andersen
Medlem av faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi. Professor.
Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi
Lene har doktorgrad i ernæring. Hennes nøkkelkompetanse innenfor VKMs fagområder er ernæring, kostholdsforskning og epidemiologi.
Stilling
Instituttleder (Professor), Institutt for medisinske basalfag, Medisinske fakultet, Universitetet i Oslo.
Utdanning
1994 – 1998: Dr. Philos graden, Institutt for ernæringsforskning, UiO, Oslo
1988 – 1992: Candidatus Scientiaum, Institutt for ernæringsforskning, UiO, Oslo
1984 – 1988: Husholdningslærer, Ankerhus Seminarium, Sorø, Danmark,
Arbeidserfaring
2017 – dd: Instituttleder, Institutt for medisinske basalfag, Medisinske fakultet, UiO, Oslo
2006 – dd: Professor, Avdeling for ernæringsvitenskap, UiO, Oslo
2015 – 2016: Seksjonsleder, seksjon for ernæringsepidemiologi, Avdeling for ernæringsvitenskap, UiO, Oslo
2015 – 2017: Forsker 20%, Kompetansetjenesten for sykdomsrelatert underernæring, KKT-klinikken, Oslo Universitetssykehus, Oslo
2004 – 2006: Første amanuensis, Avdeling for ernæringsvitenskap, UiO, Oslo
2003 – 2004: Postdok, Div. of Epidemiology, Minneapolis, Minnesota, USA
2000 – 2004: Postdok (NFR), Institutt for ernæringsforskning, UiO, Oslo
2000: Forsker, Institutt for ernæringsforskning, UiO, Oslo
1999: Forsker, Statens ernæringsråd, Oslo 1999
1994 – 1998: Stipendiat (NFR), Institutt for ernæringsforskning, UiO, Oslo
1992 – 1993: Forsker, Statens ernæringsråd, Oslo 1992-1994
Utvalgte publikasjoner
Kristiansen AL, Lillegaard IT, Lande B, Andersen LF. Effect of changes in an FFQ: comparing data from two national dietary survey instruments among 2-year-olds. Br J Nutr. 2013 Jan 28;109(2):363-9
Totland TH, Bjelland M, Lien N, Bergh IH, Gebremariam MK, Grydeland M, Ommundsen Y, Andersen LF.Adolescents' prospective screen time by gender and parental education, the mediation of parental influences.Int J Behav Nutr Phys Act. 2013 Jul 6;10:89.
Myhre JB, Løken EB, Wandel M, Andersen LF. Eating location is associated with the nutritional quality of the diet in Norwegian adults. Public Health Nutr. 2014 Apr;17(4):915-23
Markussen MS, Veierød MB, Ursin G, Andersen LF.The effect of under-reporting of energy intake on dietary patterns and on the associations between dietary patterns and self-reported chronic disease in women aged 50-69 years.Br J Nutr. 2016 Aug;116(3):547-58.
Medin AC, Carlsen MH, Hambly C, Speakman JR, Strohmaier S, Andersen LF.The validity of a web-based FFQ assessed by doubly labelled water and multiple 24-h recalls. Br J Nutr. 2017 Dec;118(12):1106-1117.