Looking for English content? Try our English language search

Lene Frost Andersen

Medlem av faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi. Professor.

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Lene har doktorgrad i ernæring. Hennes nøkkelkompetanse innenfor VKMs fagområder er ernæring, kostholdsforskning og epidemiologi.

Stilling

Instituttleder (Professor), Institutt for medisinske basalfag, Medisinske fakultet, Universitetet i Oslo.

Utdanning

1994 – 1998: Dr. Philos graden, Institutt for ernæringsforskning, UiO, Oslo

1988 – 1992: Candidatus Scientiaum, Institutt for ernæringsforskning, UiO, Oslo

1984 – 1988: Husholdningslærer, Ankerhus Seminarium, Sorø, Danmark,

Arbeidserfaring

2017 – dd: Instituttleder, Institutt for medisinske basalfag, Medisinske fakultet, UiO, Oslo

2006 – dd: Professor, Avdeling for ernæringsvitenskap, UiO, Oslo

2015 – 2016: Seksjonsleder, seksjon for ernæringsepidemiologi, Avdeling for ernæringsvitenskap, UiO, Oslo

2015 – 2017: Forsker 20%, Kompetansetjenesten for sykdomsrelatert underernæring, KKT-klinikken, Oslo Universitetssykehus, Oslo

2004 – 2006: Første amanuensis, Avdeling for ernæringsvitenskap, UiO, Oslo

2003 – 2004: Postdok, Div. of Epidemiology, Minneapolis, Minnesota, USA

2000 – 2004: Postdok (NFR), Institutt for ernæringsforskning, UiO, Oslo

2000: Forsker, Institutt for ernæringsforskning, UiO, Oslo

1999: Forsker, Statens ernæringsråd, Oslo 1999

1994 – 1998: Stipendiat (NFR), Institutt for ernæringsforskning, UiO, Oslo

1992 – 1993: Forsker, Statens ernæringsråd, Oslo 1992-1994

Utvalgte publikasjoner

Kristiansen AL, Lillegaard IT, Lande B, Andersen LF. Effect of changes in an FFQ: comparing data from two national dietary survey instruments among 2-year-olds. Br J Nutr. 2013 Jan 28;109(2):363-9

Totland TH, Bjelland M, Lien N, Bergh IH, Gebremariam MK, Grydeland M, Ommundsen Y, Andersen LF.Adolescents' prospective screen time by gender and parental education, the mediation of parental influences.Int J Behav Nutr Phys Act. 2013 Jul 6;10:89.

Myhre JB, Løken EB, Wandel M, Andersen LF. Eating location is associated with the nutritional quality of the diet in Norwegian adults. Public Health Nutr. 2014 Apr;17(4):915-23

Markussen MS, Veierød MB, Ursin G, Andersen LF.The effect of under-reporting of energy intake on dietary patterns and on the associations between dietary patterns and self-reported chronic disease in women aged 50-69 years.Br J Nutr. 2016 Aug;116(3):547-58.

Medin AC, Carlsen MH, Hambly C, Speakman JR, Strohmaier S, Andersen LF.The validity of a web-based FFQ assessed by doubly labelled water and multiple 24-h recalls. Br J Nutr. 2017 Dec;118(12):1106-1117.