Looking for English content? Try our English language search

Inger Aakre

Medlem av faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Inger har doktorgrad i ernæring fra Universitetet i Bergen. Hennes nøkkelkompetanse innenfor VKMs fagområder er ernæring, tang og tare og jod.

Stilling

Seniorforsker, marin toksikologi, Havforskningsinstituttet.

Utdanning

2013 - 2017 : PhD Ernæring, Institutt for global helse og samfunnsmedisin Universitetet i Bergen og Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid, OsloMet- storbyuniversitetet.

2009 - 2011: Mastergrad i samfunnsernæring, OsloMet- storbyuniversitetet

2006 - 2009: bachelorgrad i samfunnsernæring, OsloMet- storbyuniversitetet

Arbeidserfaring

2020 - dd: Førsteamanuensis, Senter for Internasjonal Helse, Universitetet i Bergen.

2018 - dd: Forsker Marin toksikologi, Havforskningsinstituttet

2013 - 2017: PhD/ undervisning, OsloMet- storbyuniversitetet

2011 - 2013: Høgskolelektor ved samfunnsernæring, OsloMet- storbyuniversitetet

Utvalgte publikasjoner

Næss S., Aakre I., Strand TA., Kjellevold M., Dahl L., Stokland A-E M., Nedrebø BG & Markhus MW. Infant iodine status and associations with maternal iodine nutrition, breastfeeding status and thyroid function. (2022). British Journal of Nutrition. 10: 1-10.'

Blikra MJ., Henjum S & Aakre I. Iodine from brown algae in human nutrition, with an emphasis on bioaccessibility, bioavailability, chemistry, and effects of processing: A systematic review. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety. 21(2):1517-1536.

Næss S., Markhus MW., Strand TA., Kjellevold M., Dahl L., Stokland A-E M., Nedrebø BG & Aakre I. Iodine nutrition and iodine supplement initiation in association with thyroid function in mildly-to-moderately iodine deficient pregnant and post-partum women. (2021). Journal of Nutrition. 151(10): 3187-3196.

Aakre, I., Doblaug Solli, D., Wik Markhus, M., K. Mæhre, H., Dahl, L., Henjum, S., Alexander, J., Korneliussen , P.-A., Madsen, L., & Kjellevold, M. (2021). Commercially available kelp and seaweed products – valuable iodine source or risk of excess intake? Food & Nutrition Research, 65.

Aakre I., Morseth MS., Dahl L., Henjum S., Kjelelvold M., Moe V., Smith L. and Markhus MW. Iodine status during pregnancy and at 6 weeks, and 6, 12 and 18 months post-partum. Matern Child Nutr. (2021). 17(1): e13050.