Lise Madsen

Medlem av faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Lise har doktorgrad i klinisk biokjemi. Hennes nøkkelkompetanse innenfor VKMs fagområde er sjømat og metabolske sykdommer.

Curriculum vitae

Stilling

Avdelingsleder, forsøksdyravdelingen klinisk institutt 1, Universitetet i Bergen

Utdanning

1999: Dr. Philos, Det medisinske fakultet, Laboratorium for klinisk biokjemi, Universitetet i Bergen

Arbeidserfaring

2021 - 2023: Forskningssjef Sjømat og ernæring, Havforskningsinstituttet fra 2013 (NIFES fra 2013-2017)

2017 - 2021: Affiliert professor i molekylær ernæring, Biologisk Institutt, Københavns Universitet

2009 - 2017: Associate professor, Biologisk Institutt, Københavns Universitet (20%)

2009 - 2013: Seniorforsker, NIFES (100%)

2009 - 2010: Forsker, NIFES (100%)
2006 - 2009: Post doc, Biologisk Institutt. Københavns Universitet

2003 - 2006: Post doc Syddansk Universitet

1999 - 2003: Post doc Universitetet i Bergen

Utvalgte publikasjoner

Øyen, J., A.L. Brantsæter, O.J. Nøstbakken, K.I. Birkeland, M. Haugen, L. Madsen and G.M. Egeland. Intakes of Fish and Long-chain n-3 Polyunsaturated Fatty Acid Supplements During Pregnancy and Subsequent Risk of Type 2 Diabetes in a Large Prospective Cohort Study of Norwegian Women. (2021). Diabetes Care. Aug 18:dc210447. doi: 10.2337/dc21-0447.

Nøstbakken, O.J., J.D. Rasinger, R. Hannisdal, M. Sanden, L. Frøyland, A. Duinker, S. Frantzen, L. Dahl, A.-K. Lundebye and L. Madsen. Levels of omega 3 fatty acids, vitamin D, dioxins and dioxin-like PCBs in oily fish; a new perspective on the reporting of nutrient and contaminant data for risk-benefit assessments of oily seafood. (2021) Environ Int.147:106322.

Quang, T.H, M. S. Bank, A.M. Azad, B.M. Nilsen, S. Frantzen, S. Boitsov, A. Maage, T. Kögel, M. Sanden, L. Frøyland, R. Hannisdal, H. Hove, A.-K. Lundebye, O.J. Nøstbakken and L. Madsen. Co-occurrence of contaminants in marine fish from the North East Atlantic Ocean: implications for human risk assessment (2021). Environment International. 157:106858. doi: 10.1016/j.envint.2021.

Øyen, J. E. K. Aadland, B. Liaset, E. Fjære, L. Dahl and L. Madsen. Lean-seafood intake increases urinary iodine concentrations and plasma selenium levels – a randomized controlled trial with crossover design. (2020). Eur J Nutr, https://doi.org/10.1007/s00394-020-02366-2

Myrmel, L. S., K. R. Fauske, E. Fjære, A. Bernhard, U. Liisberg, A. E. Hasselberg, J. Øyen, K. Kristiansen and L. Madsen. The impact of different animal-derived protein sources on adiposity and