Looking for English content? Try our English language search

Lise Madsen

Medlem av faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Lise har doktorgrad i klinisk biokjemi. Hennes nøkkelkompetanse innenfor VKMs fagområde er sjømat og metabolske sykdommer.

Stilling

Professor forsøksdyravdelingen klinisk institutt 1, Universitetet i Bergen

Utdanning

1999: Dr. Philos, Det medisinske fakultet, Laboratorium for klinisk biokjemi, Universitetet i Bergen

Arbeidserfaring

2021 - 2023: Forskningssjef Sjømat og ernæring, Havforskningsinstituttet fra 2013 (NIFES fra 2013-2017)

2017 - 2021: Affiliert professor i molekylær ernæring, Biologisk Institutt, Københavns Universitet

2009 - 2017: Associate professor, Biologisk Institutt, Københavns Universitet (20%)

2009 - 2013: Seniorforsker, NIFES (100%)

2009 - 2010: Forsker, NIFES (100%)
2006 - 2009: Post doc, Biologisk Institutt. Københavns Universitet

2003 - 2006: Post doc Syddansk Universitet

1999 - 2003: Post doc Universitetet i Bergen

Utvalgte publikasjoner

Øyen, J., A.L. Brantsæter, O.J. Nøstbakken, K.I. Birkeland, M. Haugen, L. Madsen and G.M. Egeland. Intakes of Fish and Long-chain n-3 Polyunsaturated Fatty Acid Supplements During Pregnancy and Subsequent Risk of Type 2 Diabetes in a Large Prospective Cohort Study of Norwegian Women. (2021). Diabetes Care. Aug 18:dc210447. doi: 10.2337/dc21-0447.

Nøstbakken, O.J., J.D. Rasinger, R. Hannisdal, M. Sanden, L. Frøyland, A. Duinker, S. Frantzen, L. Dahl, A.-K. Lundebye and L. Madsen. Levels of omega 3 fatty acids, vitamin D, dioxins and dioxin-like PCBs in oily fish; a new perspective on the reporting of nutrient and contaminant data for risk-benefit assessments of oily seafood. (2021) Environ Int.147:106322.

Quang, T.H, M. S. Bank, A.M. Azad, B.M. Nilsen, S. Frantzen, S. Boitsov, A. Maage, T. Kögel, M. Sanden, L. Frøyland, R. Hannisdal, H. Hove, A.-K. Lundebye, O.J. Nøstbakken and L. Madsen. Co-occurrence of contaminants in marine fish from the North East Atlantic Ocean: implications for human risk assessment (2021). Environment International. 157:106858. doi: 10.1016/j.envint.2021.

Øyen, J. E. K. Aadland, B. Liaset, E. Fjære, L. Dahl and L. Madsen. Lean-seafood intake increases urinary iodine concentrations and plasma selenium levels – a randomized controlled trial with crossover design. (2020). Eur J Nutr, https://doi.org/10.1007/s00394-020-02366-2

Myrmel, L. S., K. R. Fauske, E. Fjære, A. Bernhard, U. Liisberg, A. E. Hasselberg, J. Øyen, K. Kristiansen and L. Madsen. The impact of different animal-derived protein sources on adiposity and