Looking for English content? Try our English language search

Anine Christine Medin

Medlem av faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi. Ph.d.

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Anine har doktorgrad i ernæring. Hennes nøkkelkompetanse innenfor VKMs fagområder er ernæring, kostholdsforskning og ernæringsepidemiologi.

Stilling

Førsteamanuensis i ernæring, Universitetet i Agder

Utdanning

2012-2017 Ph.d. i ernæring, Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo

2002-2007 Master i ernæring (klinisk ernæringsfysiolog, HPR-nummer: 9843787), Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo.

Arbeidserfaring

2019-dd Førsteamanuensis i ernæring, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, Universitetet i Agder

2017-2019 Forsker, Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo

2012-2017 Ph.d. student (75% forskning, 25% undervisning), Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo

2010-2012 Leder av Overvektsklinikken - Aleris Helse AS

2007-2010 Klinisk ernæringsfysiolog - Aleris Helse AS

Øvrig faglig bakgrunn

2021 – d.d. Medlem av VKMs faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi.

2021 Komitémedlem – Redesign av bachelorprogram in ernæring ved Universitetet i Agder.

2020- d.d. Medlem av rådgivende gruppe for myfood24, Dietary Assessment Ltd, Storbritannia.

2020 Komitémedlem av sakkyndig utvalg – Evaluering av søkere til Ph.d.-stilling ved Universitetet i Agder.

2020 Tredje medlem av bedømmelseskomité – Bedømming av Ph.d. avhandling ved Universitetet i Agder.

2020 Komitémedlem – Evaluering av bachelorprogram i ernæring ved Universitetet i Agder.

2014-2015 Styreleder – Ph.d. Forum, Det medisinske fakultet, Institutt for medisinske basalfag, Universitetet i Oslo.

2013-2014 Styremedlem – Ph.d. Forum, Det medisinske fakultet, Institutt for medisinske basalfag, Universitetet i Oslo.

Utvalgte publikasjoner

  1. Salvesen, Lorentz; Engeset, Dagrun; Øverby, Nina Cecilie; Medin, Anine Christine (2021). Development and evaluation of image-series for portion size estimation in dietary assessment among adults. Journal of Nutritional Science (JNS). ISSN: 2048-6790. 10doi:10.1017/jns.2020.58.
  1. Røed, Margrethe; Medin, Anine Christine; Vik, Frøydis Nordgård; Hillesund, Elisabet Rudjord; Van Lippevelde, Wendy; Campbell, Karen; Øverby, Nina Cecilie (2021). Effect of a Parent-Focused eHealth Intervention on Children's Fruit, Vegetable, and Discretionary Food Intake (Food4toddlers): Randomized Controlled Trial. Journal of Medical Internet Research. ISSN: 1438-8871. doi:10.2196/18311.
  1. Medin, Anine Christine; Carlsen, Monica Hauger; Andersen, Lene Frost (2019). Iodine intake among children and adolescents in Norway: Estimates from the national dietary survey Ungkost 3 (2015-2016). Journal of Trace Elements in Medicine and Biology. ISSN: 0946-672X. doi:10.1016/j.jtemb.2019.126427.
  1. Medin, Anine Christine; Myhre, Jannicke Borch; Diep, Lien My; Andersen, Lene Frost (2019). Diet quality on days without breakfast or lunch - Identifying targets to improve adolescents' diet. Appetite. ISSN: 0195-6663. 135s 123 - 130. doi:10.1016/j.appet.2019.01.001.
  1. Medin, Anine Christine; Carlsen, Monica Hauger; Hambly, Catherine; Speakman, John R.; Strohmaier, Susanne; Andersen, Lene Frost (2017). The validity of a web-based FFQ assessed by doubly labelled water and multiple 24-h recalls. British Journal of Nutrition. ISSN: 0007-1145. 118 (12). s 1106 - 1117. doi:10.1017/S0007114517003178.