Looking for English content? Try our English language search

Gry Irene Granli Schultz

Medlem av faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Gry Irene har doktorgrad i klinisk ernæring. Hennes nøkkelkompetanse innenfor VKMs fagområder er klinisk ernæring og kostholdsforskning.

Stilling

Klinisk ernæringsfysiolog, Nes kommune

Utdanning

2014 - 2018: Ph.d., Oslo universitetssykehus, Universitetet i Oslo, Institutt for klinisk medisin

1996 - 2002:Cand. Scient. klinisk ernæring, Medisinsk fakultet, Universitetet i Oslo (UiO)

Arbeidserfaring

2018 - dd: Nes kommune, klinisk ernæringsfysiolog

2022 - 2022: Helsedirektoratet; Avdeling for barne- og ungdomshelse

2016 - 2018: Forskningsassistent (20%), KG Jebsen Senter for cøliakiforskning, Oslo

2007 - 2018: Klinisk ernæringsfysiolog (75-100%), Oslo Universitetssykehus (OUS), Rikshospitalet, Oslo

2003 - 2007: Klinisk ernæringsfysiolog, Barneklinikken, Rikshospitalet, Oslo

2003 - 2005: Klinisk ernæringsfysiolog, Avdeling for spiseforstyrrelser, OUS, Oslo

2002 - 2002: Forskningsassistent, Oslo Met

Utvalgte publikasjoner

  • van Megen F, Skodje GI, Lergenmuller S, Zühlke S, Aabakken L, Veierød MB, Henriksen C, Lundin KEA. A Low FODMAP Diet Reduces Symptoms in Treated Celiac Patients With Ongoing Symptoms-A Randomized Controlled Trial. Clin Gastroenterol Hepatol. 2022 Jan 17:S1542-3565(22)00034-9.
  • Skodje GI, Minelle IH, Rolfsen KL, Iacovou M, Lundin KEA, Veierød MB, Henrikse C. Dietary and symptom assessment in adults with self-reported non-coeliac gluten sensitivity. Clinical Nutrition ESPEN, 2019. Online.
  • Skodje GI, Sarna VK, Minelle IH, Rolfsen KL, Muir JG, Gibson PR, Veierød MB, Henriksen C, Lundin KEA. Fructan, Rather Than Gluten, Induces Symptoms in Patients With Self-reported Non-celiac Gluten Sensitivity. Gastroenterology, 2018 Feb; 154:529-539.
  • Skodje GI, Henriksen C, Salte T, Drivenes T, Toleikyte I, Lovik AM, Veierød MB, Lundin KE. Wheat challenge in self-reported gluten sensitivity: a comparison of scoring methods. Scand J Gastroenterol. 2017 Feb;52(2):185-192.
  • Løvik A, Skodje G, Bratlie J, Brottveit M, Lundin KEA. Diet adherence and gluten exposure in coeliac disease and self-reported non-coeliac gluten sensitivity. Clinical Nutrition, 2015; 36 (1), 275-280.