Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk
Faggruppens arbeidsområder er tilsetnings-, aroma- og produksjonshjelpestoffer, emballasje, materialer og gjenstander i kontakt med mat og drikkevann, kjemikalier som brukes i vannbehandling og rester av vaske- og desinfeksjonsmidler, samt kosmetikk.
Kontakt

Finn risikovurderinger - søk etter publiserte risikovurderinger.

Finn risikovurderinger - søk etter pågående risikovurderinger

Agenda og referat fra møter
Her finner du agenda og referat fra møter i faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk.
Hva inneholder maten?
Det er mange diskusjoner om hvilke matvarer som kan inngå i et sunt og trygt kosthold. Ofte er det ulike typer stoffer i maten som er utgangspunkt for diskusjonene.
Utvalgt rapport
Hovedbudskap: Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) skal beregne hvor mye nitrat og nitritt ulike grupper i befolkningen får i seg fra maten, og vurdere om dette utgjør en helserisiko. VKM har i første omgang laget en oversikt over hvilke matvarer som inneholder disse stoffene, og hvor mye nitritt og nitrat som finnes i disse matvarene.