Tove Gulbrandsen Devold
Medlem av faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk. Dr.Scient.
Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk
Tove har doktorgrad i matvitenskap. Hennes nøkkelkompetanse innenfor VKMs fagområder er matkjemi og -teknologi , anti-næringsstoffer, bruk av tilsetningsstoffer og næringsmiddelhygiene.
Stilling
Forsker, Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap (KBM), Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
Utdanning
1984: Næringsmiddelkandidat (NLH)
2004: Phd (NMBU)
2006: Entreprenørskap og utvikling av ideer, NTNU
2009: Universitetsundervisning for vitenskapelig ansatte, Norges biovitenskapelige universitet
2019: Utdanningsledelsesprogram for utdanningsledere (ULP5) ved Universitetet i Oslo, Norge
Arbeidserfaring
2011: Forsker KBM, NMBU
2005 – 2010: Forsker (80 %) KBM, NMBU
1997 – 2004: Forsker (60 %) KBM, NMBU
1989 –1997: Stipendiat (50 %), Inst for næringsmiddelfag, NLH (mammaperm 3 år)
1985 – 1988: Vit assistent, Inst for næringsmiddelfag
Øvrig faglig bakgrunn
Veiledning av 8 ph d og > 30 master studenter
Undervisning i ulike emner på bachelor og master nivå innen matkjemi, meierikjemi og matvaretrygghet og
Verv ved KBM og NMBU: Leder av programutvalget for matvitenskap studiet, KBM, NMBU (2013 – 2017), Leder av fakultetets studieutvalg, KBM, NMBU og studieutvalget ve NMBU (2017 – 2019), KBMs koordinator for 11 komiteer for ph.d. avhandlinger, NMBU
Kommiteer utenfor NMBU:
Medlem I fagruppe 4 I VKM (2018 - ), Styremedlem I Matkjemi-gruppa i Norsk kjemisk selskap (2017 - ), Norges representant i IDF (International Dairy Federation) Task Force (TF) on Protein from a dairy perspective (2017 - )
Opponent for ph d grader ved andre universiteter: 3
Utvalgte publikasjoner
Nitride C., G.E. Vegarud, I. Comi, T.G. Devold, A. Røseth, A. Marti, S. Iametti, G. Mamone, G. Picariello, F. Alfieri, M.A. Nicolai, C. Mills and P. Ferranti (2022) Effect of sprouting on the proteome of chickpea flour and on its digestibility by ex vivo gastro-duodenal digestion complemented with jejunal brush border membranes. Food Research International, 154 doi: 10.1016/j.foodres.2022.111012
Bruzell, E.M., M.H. Carlsen, I.H. Caspersen,E.M.L. Denison,T.G. Devold, B.B. Granum,G.H: Mathisen, E. Rundén-Pran,J. Rasinger,J. Rohloff,C. Svendsen, T. Husøy (2022) Risk-benefit assessment of sunscreen, Norwegian Scientific Committee for Food and Environment (VKM) VKM Report 2022:10
Sunds, A.V., I.R. Schwartz, U.S. Kræmer, M. Nørmark Thesbjerg, R, Robinson, A. Bunyatratchata, M. Glantz, M. Paulsson, D. Leskauskaitė, A. Pihlanto, R. Inglingstad, T.G. Devold, G.E. Vegarud, B.E. Birgisdottir, M. Gudjonsdottir, D. Barile, L.B. Larsen, N.A. Poulsen (2021) Naturally occurring glycosidases in milk from native cattle breeds: activity and consequences on free and protein bound-glycans. Metabolites 11 (10) 1-24
Carlsen, M.H., T.G. Devold, B. Granum, I.T.L. Lillegaard, G.H. Mathisen, J.D. Rasinger, J. Rohloff, J. Starrfelt, C. Svendsen, E.M. Bruzell, E.R. Pran, T. Husøy (2021) Risk assessment of caffeine exposure from diet and personal care products. Norwegian Scientific Committee for Food and Environment (VKM) VKM Report 2021:05
Asledottir, T., R. Rehman, G. Mamone, G. Picariello, T. G. Devold, G. E. Vegarud, A. Røseth, T. E. Lea, T. S. Halstensen, P. Ferranti, A. K. Uhlen (2020) Ancestral Wheat Types Release Fewer Celiac Disease Related T Cell Epitopes than Common Wheat upon Ex Vivo Human Gastrointestinal Digestion. Foods 9: 2-12