Monica Hauger Carlsen

Medlem av faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk. Ph.d.

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Monica har doktorgrad i ernæring. Hennes nøkkelkompetanse innenfor VKMs fagområder er ernæring, eksponering, kostholdsforskning og kostholdmetodikk.

Curriculum vitae

Stilling

Førsteamanuensis, Avdeling for ernæringsvitenskap, Universitetet i Oslo.

Utdanning

2019: Diplom Utdanningslederprogammet ved Universitetet i Oslo

2006 – 2011: PhD, Avdeling for ernæringsvitenskap, Universitetet i Oslo.

1998 – 2017: kurs i basalmedisin og immunologi, kurs i klinisk og epidemiologisk forskning og statistikk, kurs i forskningsformidling, kurs i epidemiologisk forskningsmetodikk, kurs i universitetspedagogikk, Universitetet i Oslo. Kurs i matvaredatabasearbeid, Universitetet i Wageningen, Nederland.

1995 – 1996: Hovedfag i cellebiologi, Biologisk Institutt, Universitetet i Oslo.

Arbeidserfaring

2013 – dd: Førsteamanuensis, Avdeling for ernæringsvitenskap, Universitetet i Oslo.

2011– 2012: Førstelektor, Avdeling for ernæringsvitenskap, Universitetet i Oslo.

2006 – 2010: Stipendiat, Avdeling for ernæringsvitenskap, Universitetet i Oslo.

2000 – 2006: Forskningskoordinator, Avdeling for ernæringsvitenskap, Universitetet i Oslo.

Øvrig faglig bakgrunn

2011 – 2020: Medlem av Programrådet ved Avdeling for ernæringsvitenskap. Fra og med 1. september 2018, nestleder i Programrådet.

2020 – arbeidspakkeleder i NOR-Eden-prosjektet ved IMB, Universitetet i Oslo

2019- leder av utviklingen av nytt kostberegningssystem ved UiO, NFC i samarbeid
med Prof. Hjartåker og USIT ved UiO.2019-2020: komitemedlem medisinsk fakultets prosjektgruppe innen UIO-IT-OPP prosjekt ved Universitetet i Oslo

2021- komitemedlem referansegruppen for UIO:IT prosjekt ved Universitetet i Oslo

2018 – dd: Medlem av EuroFIR

2015-2016: leder av evalueringskomiteen for studieprogrammet i klinisk ernæring,
UiO.

2015 – dd: Medlem av The Nordic Analysis Network

2013 – dd: faglig ansvarlig for Kostberegningsprogrammet KBS ved Universitetet i
Oslo

Utvalgte publikasjoner

Food and nutrient intake and adherence to dietary recommendations during
pregnancy: a Nordic mother–child population-based cohort. Carina Madelen
Saunders, Eva Maria Rehbinder, Karin C. Lødrup Carlsen, Malén Gudbrandsgard,
Kai-Håkon Carlsen, Guttorm Haugen, Gunilla Hedlin, Christine Monceyron Jonassen,
Katrine Dønvold Sjøborg, Linn Landrø, Björn Nordlund, Knut Rudi, Håvard
O.Skjerven, Cilla Söderhäll, Anne Cathrine Staff, Riyas Vettukattil and Monica
Hauger Carlsen on behalf of the PreventADALL study group. Food & Nutrition
Research 2019, 63: 3676 - http://dx.doi.org/10.29219/fnr.v63.3676

Carlsen MH, Andersen LF, Dahl L, Norberg N and Hjartåker A., 2018, New iodine
food composition database and updated calculations of iodine intakes amongs
Norwegians. Nutrients. 10, 930; doi:10.3390/nu10070930.

Henriksen HB, Carlsen MH, Paur I, Berntsen S, Bøhn SK, Skjetne AJ, Kværner AS,
Henriksen A, Andersen LF, Smeland S, Blomhoff R., 2018, Relative validity of a short
food frequency questionnaire assessing adherence to the Norwegian dietary
guidelines among colorectal cancer patients. Food and Nutrition Research.

Carlsen MH, Karlsen A, Lillegaard ITL, Gran JM, Drevon CA, Blomhoff R and
Andersen LF., 2011, Relative validity of fruit and vegetable intake estimated from a
food frequency questionnaire, using carotenoid and flavonoid biomarkers and the
method of triads. Br J Nutr, 105(10):1530-8.

Carlsen MH, Halvorsen BL, Holte K, Bøhn SK, Dragland S, Sampson L, Willey C,
Senoo H, Umezono Y, Sanada C, Barikmo I, Berhe N, Willett WC, Phillips KM,
Jacobs DR Jr and Blomhoff R., 2010, The total antioxidant content of more than 3100
foods, beverages, spices, herbs and supplements used worldwide. Nutr J 9, 3.