Looking for English content? Try our English language search

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Risikovurdering av nitrat og nitritt i mat

Bestilt: 12.06.2024

Publisering: 10.12.2025

Hovedbudskap:

Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) skal vurdere om eksponeringen for nitrat og nitritt kan utgjøre en helserisiko for grupper i den norske befolkningen.

Dette er et oppdrag fra Mattilsynet.

Oppdraget gjennomføres i to deler. Den første delen består i å lage en oversikt over matvarer som inneholder nitrat og nitritt. Den andre delen går ut på å beregne eksponering for nitrat og nitritt fra mat og drikke for ulike grupper i den norske befolkningen og å vurdere helserisikoen av inntaket.

Prosjektgruppen

Fra faggruppen:

Eksterne eksperter:

  • Annette Bernhard, Havforskningsinstituttet
  • Marcin Wlodzimierz Wojewodzic, Folkehelseinstituttet

Fra VKMs sekretariat

Arbeidet skal godkjennes av VKMs faggruppe for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk. Del 1, som omfatter kartleggingen av matvarer som inneholder nitrat og nitritt, ble publisert 11. desember 2024. Arbeidet med del 2 begynner i 2025.

Del denne side

Kontakt

liten bilde av Gro Mathisen

Gro Mathisen

Prosjektleder. Dr.Scient.

T: 99-59-37-80
Send e-post

Andre populære artikler