Hygiene og smittestoffer
Faggruppen vurderer hvilken risiko ulike smittestoffer i maten (bakterier, virus, sopp og prioner) kan utgjøre for folkehelsen.
Faggruppen vurderer risikoen for smittestoffer vi kan få i oss fra maten. Disse smittestoffene kan forårsake sykdom hos mennesker, inkluderer bakterier, virus, sopp og prioner. De kan forurense mat eller fjernes fra mat på ulike trinn i matproduksjonen.
Kontakt

Slik vurderer vi risiko
Å vurdere risiko betyr å vurdere hvor sannsynlig det er at en fare som vi kjenner, fører til skade. I tillegg må vi vurdere hvor alvorlig skaden er.
Finn risikovurderinger - søk etter publiserte risikovurderinger.

Agenda og referat fra møter i faggruppen for hygiene og smittestoffer
Her finner du agenda og referat fra møter i faggruppen for hygiene og smittestoffer.
Finn risikovurderinger - søk etter pågående risikovurderinger

Uavhengig og tverrfaglig
Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) vurderer risiko for Mattilsynet og Miljødirektoratet, som bruker vurderingene til å utarbeide råd, gi tillatelser, utvikle regelverk og gi innspill til departementene.