Hygiene og smittestoffer
Faggruppen vurderer risiko innen fagområdet mikrobiologi og hygiene, som forurensning og overføring av mikroorganismer som kan gi sykdom hos mennesker.
![](/images/18.46f39a15e4b0e6bd43faf8/1504787381813/Snakkeboble-ta-kontakt-r%C3%B8d.png)
Kontakt
Her finner du alle publiserte risikovurderinger og risikovurderinger under arbeid fra faggruppen for hygiene og smittestoffer.
Her finner du agenda og referat fra møter i faggruppen for hygiene og smittestoffer.
VKM har rangert 20 utvalgte mat- og vannbårne smittestoff som kan være negative for folkehelsen, og identifisert hvilke matvarer vi finner smittestoffene i.
Medlemmene er faglig uavhengige og deltar i kraft av sin ekspertise. De representerer ikke institusjonen de er ansatt ved eller andre interesser.
Ingen kan instruere komiteen eller sekretariatet i faglige spørsmål.
Å vurdere risiko betyr å vurdere sannsynligheten for at en identifisert fare fører til skade, og hvor alvorlig skaden er.