Trond Møretrø

Medlem av faggruppen for hygiene og smittestoffer. Dr.Scient
Hygiene og smittestoffer
Trond har doktorgrad i mikrobiologi/bioteknologi. Hans nøkkelkompetanse innenfor VKMs fagområder er matbårne sykdomsfremkallende bakterier, hygiene inkludert vask og desinfeksjon samt prosesser i matindustrien.
Stilling
Forsker, Nofima
Utdanning
1987 – 1991: Ingeniør/ Cand mag., Akvateknologi, Bergen Ingeniørhøgskole
1992 – 1995: Cand Scient, Institutt for mikrobiologi, Universitetet i Bergen
1995 – 2000: Dr. Scient, Institutt for kjemi og bioteknologi, Norges Landbrukshøgskole
Arbeidserfaring
1995 – 2000 –: Stipendiat, Matforsk
2000 – dd: Forsker Matforsk/Nofima
2002 – 2003 Gjesteforsker Oregon State University
2010 – 2011 Gjesteforsker Montana State University
Øvrig faglig bakgrunn
2007 – 2010: Medlem i Faggruppen for fôr til terrestriske og akvatiske dyr, Vitenskapskomiteen for mattrygghet
Utvalgte publikasjoner
Fagerlund, A., Langsrud, S., Moen, B., Heir, E., Møretrø, T. (2018). Complete genome sequences of six Listeria monocytogenes ST9 isolates from meat processing plants in Norway. Genome Announcements
Møretrø, T., Schirmer, B.C.T., Heir, E., Fagerlund, A., Hjemli, P. and Langsrud, S. (2017). Tolerance of L. monocytogenes to quaternary ammonium compounds may enhance growth in the food industry. International Journal of Food Microbiology, 241: 215-224
Fagerlund, A., Møretrø, T., Heir, E., Briandet, R., Langsrud, S. (2017). Cleaning and disinfection of biofilms composed of Listeria monocytogenes and background microbiota from meat processing surfaces. Applied and Environmental Microbiology, 83:e01046-17
Fagerlund, A., Langsrud, S., Heir, E., Mikkelsen, M.M, Møretrø, T. (2016). Biofilm matrix composition affects the susceptibility of food associated staphylococci to cleaning and disinfection agents. Frontiers in Microbiology 7:856. doi: 10.3389/fmicb.2016.00856
Møretrø, T., Vestby, L.K., Nesse, L.L., Hannevik, S.E., Kotlarz, K. and Langsrud, S. (2009). Evaluation of efficacy of disinfectants against Salmonella from the feed industry. Journal of Applied Microbiology,106: 1005-1012