Marina Elisabeth Aspholm

Medlem av faggruppen for hygiene og smittestoffer. Phd.
Marina har doktorgrad i molekylærbiologi. Hennes nøkkelkompetanse innenfor VKMs fagområder er bakteriell fysiologi og virulens, samt mattrygghet.
Stilling
Førsteamanuensis, Norges miljø- og Biovitenskapelige Universitet
Utdanning
2006 – 2007: Postdoktor innen Mikrobiologi, Institutt for Biovitenskap, Universitetet i Oslo
1998 – 2005: PhD innen Molekylærbiologi, Institutionen för medicinsk kemi och biofysik / Umeå Universitet, Sverige
1993 – 1998: Master of Science innen Molekylærbiologi, Umeå Universitet, Sverige
Arbeidserfaring
2005 – 2013: Forsker/Postdoc, Institutt for Biovitenskap, Universitetet i Oslo
Utvalgte publikasjoner
Kristin Sæbø Pettersen, Taran Skjerdal , Yngvild Wasteson, Toril Lindbäck, Gerd Vegarud, Irene Comi, Marina Aspholm. Survival of Listeria monocytogenes during in vitro gastrointestinal digestion after exposure to 5 and 0.5 % sodium chloride. Food Microbiology. 2018.
Borch-Pedersen K, Mellegård H, Reineke K, Boysen P, Sevenich R, Lindbäck T, Aspholm M. The effect of high pressure on Bacillus licheniformis spore germination and inactivation. Environ Microbiol. Appl Environ Microbiol. 2017.
Porcellato D, Aspholm M, Skeie SB, Monshaugen M, Brendehaug J, Mellegård H. Microbial diversity of consumption milk during processing and storage. I J. Food Microbiol. 2016.
Borch-Pedersen K, Mellegård H, Reineke K, Boysen P, Sevenich R, Lindbäck T, Aspholm M. The effect of high pressure on Bacillus licheniformis spore germination and inactivation. Environ Microbiol. Appl Environ Microbiol. 2017
Iversen H, L' Abée-Lund TM, Aspholm M, Arnesen LP, Lindbäck T. Commensal E. coli Stx2 lysogens produce high levels of phages after spontaneous prophage induction. Front Cell Infect. Microbiol. 2015