Risikovurderinger og andre publikasjonerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

D-ribose i kosttilskudd

Rapportnr: 2016: 30

Bestilt: 05.05.2015

Publisert: 27.06.2016

Last ned hele rapporten arrow_downward

Hovedbudskap:

VKM konkluderer at det er usannsynlig at en daglig dose på 3200 mg eller 6200 mg av D-ribose fra kosttilskudd forårsaker negative helseeffekter hos barn (10 til <14 år), ungdom (14 til <18 år) og
voksne (≥ 18 år).

D-ribose er en ingrediens i kosttilskudd som selges i Norge. D-ribose dannes i kroppen og finnes i mat som moden frukt og grønnsaker. Hvis man får i seg for mye D-ribose kan man få mage-/tarmsymptomer.

En oversikt over konklusjoner for D-ribose i kosttilskudd

Aldersgrupper

3200

6200

Barn 10 - <14 år

{{-}}

{{-}}

Ungdom 14 - <18 år

{{-}}

{{-}}

Voksne ≥18 år

{{-}}

{{-}}

fdgdg

Usannsynlig med negative helseeffekter i de spesifiserte dosene

Kontakt

Inger-Lise Steffensen

Medlem av hovedkomiteen og leder for faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk.

T: 21 07 65 30

Gro Mathisen

Prosjektleder, Dr scient.

T: 21 62 28 06
M: 99 59 37 80
Send e-post

Vitenskapskomiteen for mat og miljø

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 222 Skøyen
0213 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummer:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie