VKM-logo

Risikovurderingerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Tillsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

D-ribose i kosttilskudd

Rapportnr: 2016: 30

Bestilt: 05.05.2015

Publisert: 27.06.2016

Last ned hele rapporten arrow_downward

Hovedbudskap:

VKM konkluderer at det er usannsynlig at en daglig dose på 3200 mg eller 6200 mg av D-ribose fra kosttilskudd forårsaker negative helseeffekter hos barn (10 til <14 år), ungdom (14 til <18 år) og
voksne (≥ 18 år).

D-ribose er en ingrediens i kosttilskudd som selges i Norge. D-ribose dannes i kroppen og finnes i mat som moden frukt og grønnsaker. Hvis man får i seg for mye D-ribose kan man få mage-/tarmsymptomer.

Aldersgrupper

Doser

3200 mg/dag

6200 mg/dag

Barn (10-<14 år)



Ungdom (14-<18 år) 

  

Voksne (≥18 år)



Kontakt

Inger-Lise Steffensen

Medlem av hovedkomiteen og leder for faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk.

T: 21 07 65 30

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 4404 Nydalen
0403 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummerr:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie