VKM-logo

Risikovurderingerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Tillsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Piperin i kosttilskudd

Rapportnr: 2016: 31

Bestilt: 05.05.2015

Publisert: 27.06.2016

Last ned hele rapporten arrow_downward

Hovedbudskap:

VKM konkluderer at det er usannsynlig at en daglig dose på 1,5 mg piperin fra kosttilskudd forårsaker negative helseeffekter hos barn (10 til <14 år), ungdom (14 til <18 år) og voksne (≥18 år).

Piperin er en ingrediens i kosttilskudd som selges i Norge. Piperin dannes ikke i kroppen. Piperin finnes i mat, og i det europeiske/vestlige kostholdet er svart pepper den viktigste kilden til piperin. Piperin i høyere doser enn fra mat og kosttilskudd, kan gi negative effekter på bl.a. lever og testikler, og påvirke effekten av legemidler i kroppen.

Aldersgrupper

Doser

1,5 mg/dag

Barn (10-<14 år)


Ungdom (14-<18 år)


Voksne (≥18 år)


 

Kontakt

Inger-Lise Steffensen

Medlem av hovedkomiteen og leder for faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk.

T: 21 07 65 30

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 4404 Nydalen
0403 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummerr:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie