VKM-logo

Risikovurderingerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Tillsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

L-citrullin i kosttilskudd

Rapportnr: 2016: 66

Bestilt: 05.05.2015

Publisert: 12.12.2016

Last ned hele rapporten arrow_downward

Hovedbudskap:

VKM konkluderer at det er usannsynlig at en daglig dose på 1000, 1500 eller 2000 mg av L-citrullin fra kosttilskudd forårsaker negative helseeffekter hos barn (10 til <14 år), ungdom (14 til <18 år) og voksne (≥ 18 år). Personer som har forhøyet citrullin-nivå i blodet, kan være sårbare for inntak av ekstra mengder av L-citrullin via kosttilskudd. I tillegg kan personer med forstyrret nyrefunksjon være sårbare for inntak av ekstra mengder av L-citrullin via kosttilskudd.

L-Citrullin er en ingrediens i kosttilskudd som selges i Norge. L-Citrullin dannes ikke i kroppen, men finnes i mat som for eksempel vannmelon, agurk, løk, fisk, kjøtt og melk.

Aldersgrupper

Doser

1000 mg/dag

1500 mg/dag

2000 mg/dag

Barn (10-<14 år)




Ungdom (14-<18 år)




Voksne (≥18 år)




 

Kontakt

Inger-Lise Steffensen

Medlem av hovedkomiteen og leder for faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk.

T: 21 07 65 30

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 4404 Nydalen
0403 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummerr:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie