Risikovurderinger og andre publikasjonerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

L-citrullin i kosttilskudd

Rapportnr: 2016: 66

Bestilt: 05.05.2015

Publisert: 12.12.2016

Last ned hele rapporten arrow_downward

Hovedbudskap:

VKM konkluderer at det er usannsynlig at en daglig dose på 1000, 1500 eller 2000 mg av L-citrullin fra kosttilskudd forårsaker negative helseeffekter hos barn (10 til <14 år), ungdom (14 til <18 år) og voksne (≥ 18 år). Personer som har forhøyet citrullin-nivå i blodet, kan være sårbare for inntak av ekstra mengder av L-citrullin via kosttilskudd. I tillegg kan personer med forstyrret nyrefunksjon være sårbare for inntak av ekstra mengder av L-citrullin via kosttilskudd.

L-citrullin er en ingrediens i kosttilskudd som selges i Norge. L-citrullin dannes ikke i kroppen, men finnes i mat som for eksempel vannmelon, agurk, løk, fisk, kjøtt og melk.

En oversikt over konklusjoner for L-citrullin i kosttilskudd


Doser i mg/dag

Aldersgrupper

1000

1500

2000

Barn 10 - <14 år

{{-}}

{{-}}

{{-}}

Ungdom 14 - <18 år

{{-}}

{{-}}

{{-}}

Voksne ≥18 år

{{-}}

{{-}}

{{-}}

 

fdgdg

Usannsynlig med negative helseeffekter i de spesifiserte dosene

Kontakt

Inger-Lise Steffensen

Medlem av hovedkomiteen og leder for faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk.

T: 21 07 65 30

Gro Mathisen

Prosjektleder, Dr scient.

T: 21 62 28 06
M: 99 59 37 80
Send e-post

Vitenskapskomiteen for mat og miljø

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 222 Skøyen
0213 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummer:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie