Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

L-citrullin i kosttilskudd

Bestilt:

Rapportnr: 2016: 66

Publisert: 12.12.2016

Hovedbudskap:

VKM konkluderer at det er usannsynlig at en daglig dose på 1000, 1500 eller 2000 mg av L-citrullin fra kosttilskudd forårsaker negative helseeffekter hos barn (10 til <14 år), ungdom (14 til <18 år) og voksne (≥ 18 år). Personer som har forhøyet citrullin-nivå i blodet, kan være sårbare for inntak av ekstra mengder av L-citrullin via kosttilskudd. I tillegg kan personer med forstyrret nyrefunksjon være sårbare for inntak av ekstra mengder av L-citrullin via kosttilskudd.

L-citrullin er en ingrediens i kosttilskudd som selges i Norge. L-citrullin dannes ikke i kroppen, men finnes i mat som for eksempel vannmelon, agurk, løk, fisk, kjøtt og melk.

En oversikt over konklusjoner for L-citrullin i kosttilskudd


Doser i mg/dag

Aldersgrupper

1000

1500

2000

Barn 10 - <14 år

{{-}}

{{-}}

{{-}}

Ungdom 14 - <18 år

{{-}}

{{-}}

{{-}}

Voksne ≥18 år

{{-}}

{{-}}

{{-}}

 

fdgdg

Usannsynlig med negative helseeffekter i de spesifiserte dosene

Kontakt

Inger-Lise Steffensen

Leder av hovedkomiteen. Dr. Scient.

T: 21-07-65-30

Gro Mathisen

Prosjektleder. Dr.Scient.

T: 99-59-37-80
Send e-post

Andre populære artikler