VKM-logo

Risikovurderingerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Tillsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Kurkumin i kosttilskudd

Rapportnr: 2016: 32

Bestilt: 05.05.2015

Publisert: 27.06.2016

Last ned hele rapporten arrow_downward

Hovedbudskap:

VKM konkluderer at daglig inntak av dosene 300, 600 og 900 mg kurkumin fra kosttilskudd vil kunne representere en risiko for negative helseeffekter for barn (10 til <14 år), ungdom (14 til <18 år) og voksne (≥18 år).

Kurkumin er en ingrediens i kosttilskudd som selges i Norge. Kurkumin dannes ikke i kroppen. Kurkumin brukes som tilsetningsstoff i mat (E100) og det forekommer som en komponent i krydder, slik som i gurkemeie og i krydderblandingen karri. Hvis man får i seg for mye kurkumin kan det blant annet gi mage-/tarmsymptomer.

 Aldersgrupper

Doser

300 mg/dag

600 mg/dag

900 mg/dag

Barn (10-<14 år)





Ungdom (14-<18 år)





Voksne (≥18 år)





 

Kontakt

Inger-Lise Steffensen

Medlem av hovedkomiteen og leder for faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk.

T: 21 07 65 30

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 4404 Nydalen
0403 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummerr:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie