Risikovurderinger og andre publikasjonerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Kurkumin i kosttilskudd

Rapportnr: 2016: 32

Bestilt: 05.05.2015

Publisert: 27.06.2016

Last ned hele rapporten arrow_downward

Hovedbudskap:

VKM konkluderer at daglig inntak av dosene 300, 600 og 900 mg kurkumin fra kosttilskudd vil kunne representere en risiko for negative helseeffekter for barn (10 til <14 år), ungdom (14 til <18 år) og voksne (≥18 år).

Kurkumin er en ingrediens i kosttilskudd som selges i Norge. Kurkumin dannes ikke i kroppen. Kurkumin brukes som tilsetningsstoff i mat (E100) og det forekommer som en komponent i krydder, slik som i gurkemeie og i krydderblandingen karri. Hvis man får i seg for mye kurkumin kan det blant annet gi mage-/tarmsymptomer.

En oversikt over konklusjoner for kurkumin i kosttilskudd


Doser i mg/dag

Aldersgrupper

300

600

900

Barn 10 - <14 år

{{!}}

{{!}}

{{!}}

Ungdom 14 - <18 år

{{!}}

{{!}}

{{!}}

Voksne ≥18 år

{{!}}

{{!}}

{{!}}

fdgdg

Vil kunne representere en risiko for negative helseeffekter i de spesifiserte dosene

Vitenskapskomiteen for mat og miljø

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 222 Skøyen
0213 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummer:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie