VKM-logo

Risikovurderingerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

L-metionin i kosttilskudd

Rapportnr: 2016: 57

Bestilt: 05.05.2015

Publisert: 12.12.2016

Last ned hele rapporten arrow_downward

Hovedbudskap:

I 2013 gjorde VKM en risikovurdering av L-metionin. I forbindelse med oppdraget «andre stoffer» har VKM gjort et nytt litteratursøk tilsvarende som for de andre aminosyrene. Det ble imidlertid ikke funnet noen nye relevante studier for risikovurdering av L-metionin, og VKM opprettholder derfor konklusjonen fra risikovurderingen i 2013 om et øvre tentativt ”Guidance Level” på 210 mg L-metionin per dag.

Kontakt

Tor A. Strand

Medlem av faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi.

M: 90 97 10 86

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 4404 Nydalen
0403 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummerr:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie