VKM-logo

Risikovurderingerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Tillsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Inulin i kosttilskudd

Rapportnr: 2016: 01

Bestilt: 05.05.2015

Publisert: 01.03.2016

Last ned hele rapporten arrow_downward

Hovedbudskap:

VKM konkluderer at det er usannsynlig at et daglig inntak av 3 g inulin fra kosttilskudd vil kunne representere en risiko for negative helseeffekter hos barn (10 til <14 år), ungdom (14 til <18 år) eller voksne (≥18 år).

Inulin er en ingrediens i kosttilskudd som selges i Norge. Inulin dannes ikke i kroppen, men finnes i mat. Man kan få mage-tarm symptomer som diaré, rumlende mage, oppblåsthet, kramper, flatulens og magesmerter hvis man får i seg for mye inulin.

Aldersgrupper

Doser

3g/dag

Barn (10-<14 år)   


Ungdom (14-<18 år)


Voksne (≥18 år)


 

Kontakt

Inger-Lise Steffensen

Medlem av hovedkomiteen og leder for faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk.

T: 21 07 65 30

Vitenskapskomiteen for mat og miljø

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 4404 Nydalen
0403 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummerr:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie