VKM-logo

Risikovurderingerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Heidi Amlund

Medlem av faggruppen for forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester.

Curriculum vitae

Stilling:

Forsker, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES)

Utdanning:

  • 2005: PhD i fiskeernæring og toksikologi, Universitetet i Bergen
  • 2001: M.Sc, i økotoksikologi, Syddansk Universitet, Odense, Danmark
  • 1999: B.Sc. i biologi, Syddansk Universitet, Odense, Danmark

 Arbeidserfaring:

  • Fra 2005: Forsker ved NIFES, Bergen
  • 2002-2005: Stipendiat ved NIFES, Bergen

 Øvrig faglig bakgrunn:

  • Medlem av VKMs faggruppe for forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester (2007-)
  • Medlem av VKMs faggruppe for fôr til terrestriske og akvatiske dyr (2007-2010)
  • Leder av delprosjekt i NFR-prosjektet “Toxicity of dietary mercury to cultured fish: Implications for fish health, seafood safety and the influence of dietary selenium" (Prosjekt-nr. 193637)
  • Prosjektleder av NFR-prosjektet “Arsenolipids in fish oil, fish feed, fish and other seafood” (Prosjekt-nr. 184986)
  • Leder av delprosjekt i NFR-prosjektet “Seafood and mental health: Uptake and effects of marine nutrients and contaminants alone or in combination on neurological function” (Prosjekt-nr. 186908/I30)
  • Medlem av VKMs faggruppe for fór til terrestriske og akvatiske dyr (2007-2010)

 Utvalgte publikasjoner:

  • Sele, V., Sloth, J.J., Holmelid, B., Valdersnes, S., Skov, K., and Amlund, H. (2014). Arsenic-containing fatty acids and hydrocarbons in marine oils – determination using reversed-phase HPLC-ICP-MS and HPLC-qTOF-MS. Talanta, 121, 89-96
  • Amlund, H., Andreasen, L. and Torstensen, B. E. (2012). Methylmercury and n-3/n-6 ratio in Atlantic salmon (Salmo salar L.) – effects on brain lipid composition. Food and Chemical Toxicology, 50, 518-525
  • Dahl, L., Molin, M., Amlund, H., Meltzer, H. M., Julshamn, K., Alexander, J. and Sloth, J.J. (2010). Stability of arsenic compounds in seafood samples during processing and storage by freezing. Food Chemistry, 123, 720-727
  • Amlund, H., Lundebye, A.-K. and Berntssen, M.H.G. (2007). Accumulation and elimination of methylmercury in Atlantic cod (Gadus morhua L.) following dietary exposure. Aquatic Toxicology, 83, 323-330
  • Amlund, H., Francesconi, K.A., Bethune, C., Lundebye, A.-K. and Berntssen, M.H.G. (2006). Accumulation and elimination of dietary arsenobetaine in two species of fish, Atlantic salmon (Salmo salar L.) and Atlantic cod (Gadus morhua L.). Environ. Toxicol. Chem., 25, 1787-1794

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 4404 Nydalen
0403 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummerr:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie