Risikovurderinger og andre publikasjonerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Heidi Amlund

Medlem av faggruppen for forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester. Dr.Scient

Heidi er utdannet Dr.Scient i fiskeernæring og toksikologi.

Curriculum vitae

Stilling

Seniorforsker, Havforskningsinstituttet

Utdanning

2002 – 2005: Dr.Scient, Institutt for biovitenskap, Universitetet i Bergen

1999 – 2001: M.Sc., Biologisk Institut, Syddansk Universitet

1994 – 1999: B.Sc., Biologisk Institut, Syddansk Universitet

Arbeidserfaring

2018 – dd: Seniorforsker, Havforskningsinstituttet

2016 – 2018: Seniorforsker, Nasjonalt instititt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES)

2005 – 2016: Forsker, NIFES

2002 – 2005: Stipendiat, NIFES

Øvrig faglig bakgrunn

2010 – dd: Medlem av VKMs faggruppe for forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester

2007 – 2010. Medlem av VKMs faggruppe for fôr til terrestriske og akvatiske dyr

Utvalgte publikasjoner

Berntssen M.H.G, Betancor, M., Caballero M.J., Hillestad M., Rasinger J.D., Hamre K., Sele V., Amlund H. and Ørnsrud R. (2018). Safe limits of selenomethionine and selenite supplementation to plant-based Atlantic salmon feeds. Aquaculture, 495, 617-630

Wiech, M., Amlund, H., Jensen, K.A.. Aldenberg, T., Duinker, A. and Maage, A. (2018). Tracing simultaneous cadmium accumulation from different uptake routes in brown crab Cancer pagurus by the use of stable isotopes. Aquatic Toxicology, 201, 198-206

Biancarosa, I., Belghit, I., Bruckner, C., Liland, N.S., Waagbø, R., Amlund, H., Heesch, S. and Lock, E.-J. (2017). Chemical characterization of 21 species of marine macroalgae common in Norwegian waters: benefits of and limitations to their potential use in food and feed. Journal of the Science of Food and Agriculture, DOI 10.1002/jsfa.8798

Amlund, H., Lundebye, A.-K. and Berntssen, M.H.G. (2007). Accumulation and elimination of methylmercury in Atlantic cod (Gadus morhua L.) following dietary exposure. Aquatic Toxicology, 83, 323-330

Amlund, H., Francesconi, K.A., Bethune, C., Lundebye, A.-K. and Berntssen, M.H.G. (2006). Accumulation and elimination of dietary arsenobetaine in two species of fish, Atlantic salmon (Salmo salar L.) and Atlantic cod (Gadus morhua L.). Environmental Toxicology and Chemistry, 25, 1787-1794

Vitenskapskomiteen for mat og miljø

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 222 Skøyen
0213 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummer:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie