Risikovurderinger og andre publikasjonerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av tilsetning av vitaminer og mineraler til 14 drikker og ulike typer melk

Rapportnr: 2006: 11

Bestilt:

Publisert: 27.02.2006

 
Last ned hele rapporten arrow_downward

Hovedbudskap:

Mattilsynet har bedt Vitenskapskomiteen for mattrygghet om å foreta en risikovurdering av tilsetning av vitaminer og mineraler til 17 ulike drikker samt smørepålegg og ulike typer melk. Tre av disse drikkene er ikke lenger aktuelle i henhold til opplysninger fra søkere.

Faggruppen konkluderer at vurderingen av produktene viser at berikning i ansøkte mengder i flere av produktene vil kunne medføre overskridelser av såkalte Upper Tolerable Intake Levels (UL) eller Guidance Levels (GL) for ett eller flere av stoffene betakaroten, vitamin B6, folsyre, biotin, vitamin C, kalsium og magnesium for enkelte befolkningsgrupper.

Kontakt

Bente Mangschou

Prosjektleder. Klinisk ernæringsfysiolog

T: 21 62 28 07
Send e-post

Vitenskapskomiteen for mat og miljø

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 222 Skøyen
0213 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummer:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie