Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi
Andre stoffer
L-isoleucin i kosttilskudd
Bestilt: 05.05.2015
Publisert: 27.06.2016
Hovedbudskap:
Det finnes ikke relevante studier med L-isoleucin i mennesker som dokumenterer skadelige effekter og ved hvilket dosenivå skader eventuelt inntrer. På grunn av ulik metabolisme hos mennesker og dyr kan ikke dyrestudier benyttes i risikovurdering av disse aminosyrene.
På grunn av mangel på studier som undersøker skadelige effekter av disse aminosyrene har det ikke vært mulig for VKM å gi noen konklusjon om dosene er skadelige.
L-isoleucin er en aminosyre som er ingrediens i kosttilskudd som selges i Norge. L-isoleucin er en essensiell aminosyre. Leucin, isoleucin og valin er kjent som Branched Chain Amino Acids (BCAAs) eller forgrenede aminosyrer. Forgrenede aminosyrer er en del av alle kjente proteinholdige matvarer som meieriprodukter, kjøtt, egg, nøtter, korn, frø, avokado, og spiselige sjøplanter.
Om oppdraget
Oppdraget fra Mattilsynet var å risikovurdere følgende doser L-isoleucin i kosttilskudd: 1500, 1750, 2000 og 2500 mg/dag.
L-isoleucin i kosttilskudd | ||
Aldersgrupper | Doser | 1500, 1750, 2000 og 2500 mg/dag |
Barn (10-<14 år) | Ikke tilstrekkelig data til å konkludere | |
Ungdom (14-<18 år) | ||
Voksne (≥18 år) |
Kontakt
Andre populære artikler