Hovedbudskap:
VKM fant ingen studier som har undersøkt negative helseeffekter fra glysin i mennesker. Heller ikke i en toksikologisk dyrestudie ble det funnet negative helseeffekter fra glysin.
VKM konkluderer med at det er usannsynlig at de spesifiserte dosene på 20, 50, 100, 300, 500 og 650 mg/dag glysin vil innebære en risiko for negative helseeffekter i barn (10 til <14 år), ungdom (14 til <18 år) og voksne (≥18 år).
Aminosyren glysin er en ingrediens i kosttilskudd som selges i Norge. Glysin finnes i mat. Gjennomsnittlig daglig inntak fra kosten i USA var 3,2 g. Vi har ikke data for inntaket i Norge. Glysin kan også dannes i kroppen, og kroppens egenproduksjon er i størrelsesorden 8 g/dag.
Om oppdraget
Oppdraget fra Mattilsynet var å risikovurdere følgende doser av glysin i kosttilskudd: 20, 50, 100, 300, 500 og 650 mg/dag.
20 mg/dag | 50 mg/dag | 100 mg/dag | 300 mg/dag | 300 mg/dag | 650 mg/dag | |
---|---|---|---|---|---|---|
Barn 10 - <14 år | {{-}} | {{-}} | {{-}} | {{-}} | {{-}} | {{-}} |
Ungdom 14 - <18 år | {{-}} | {{-}} | {{-}} | {{-}} | {{-}} | {{-}} |
Voksne ≥18 år | {{-}} | {{-}} | {{-}} | {{-}} | {{-}} | {{-}} |
Usannsynlig med negative helseeffekter i de spesifiserte dosene
Kontakt
Andre populære artikler