
Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi
Morsmelkerstatninger og barnemat tilsatt Lactobacillus rhamnousus strain GG (LGG)
Bestilt: 02.03.2004
Rapportnr: 2005: 10
Publisert: 02.03.2005
Hovedbudskap:
Vitenskapskomiteen for mattrygghet har, etter spørsmål fra Mattilsynet, foretatt en risikovurdering av LGG-bakterier for bruk i morsmelkerstatninger og i barnemat. Lactobacillus rhamnosus (LGG) er en type bakterie som brukes i produksjon av matvarer, blant annet enkelte typer yoghurt. Det er gjort en rekke forsøk med LGG i behandling og forebygging av diaré hos spedbarn og småbarn.
Risikovurderingen konkluderer med at LGG ikke er egnet til å inngå i morsmelkerstatninger til friske spedbarn eller spedbarn med spesielle medisinske behov, for eksempel ved kumelksallergi eller soyaallergi.
LGG er videre ikke egnet til å inngå i barnemat beregnet på bruk til friske småbarn eldre enn ett år hvis maten er beregnet til bruk flere ganger daglig.
Kontakt
Andre populære artikler