Looking for English content? Try our English language search

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Morsmelkerstatninger og barnemat tilsatt Lactobacillus rhamnousus strain GG (LGG)

Bestilt: 02.03.2004

Rapportnr: 2005: 10

Publisert: 02.03.2005

Hovedbudskap:

Vitenskapskomiteen for mattrygghet har, etter spørsmål fra Mattilsynet, foretatt en risikovurdering av LGG-bakterier for bruk i morsmelkerstatninger og i barnemat. Lactobacillus rhamnosus (LGG) er en type bakterie som brukes i produksjon av matvarer, blant annet enkelte typer yoghurt. Det er gjort en rekke forsøk med LGG i behandling og forebygging av diaré hos spedbarn og småbarn.

Risikovurderingen konkluderer med at LGG ikke er egnet til å inngå i morsmelkerstatninger til friske spedbarn eller spedbarn med spesielle medisinske behov, for eksempel ved kumelksallergi eller soyaallergi.

LGG er videre ikke egnet til å inngå i barnemat beregnet på bruk til friske småbarn eldre enn ett år hvis maten er beregnet til bruk flere ganger daglig.

Del denne side

Kontakt

liten portrettbilde av Bente Mangschou

Bente Mangschou

Prosjektleder. Klinisk ernæringsfysiolog

T: 98-83-10-12
Send e-post

Andre populære artikler