VKM-logo

Risikovurderingerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Lucy Robertson

Medlem av faggruppen for hygiene og smittestoffer.

Curriculum vitae

Stilling:

Professor, Norges veterinærhøgskole, Oslo

Utdanning:

  • 1989: PhD, University of Glasgow, Storbritannia
  • 1986 – 1989: Doktorgradstipendiat, Zoologisk institutt, University of Glasgow, Storbritannia
  • 1983 – 1986: BSc, Hons 2:1 biokjemi, Queen Mary College, University of London, Storbritannia

Arbeidserfaring:

  • 2010-: Professor, Norges veterinærhøgskole, Oslo
  • 2007-2010: Førsteamanuensis, Norges veterinærhøgskole, Oslo
  • 1998-2006: Forsker, Norges veterinærhøgskole, Oslo
  • 1990-1996: Post Doc.-stillinger, Scottish Parasite Diagnostic Laboratory, Glasgow,
    Storbritannia
  • 1982-1983: Lærer i kjemi, biologi og matematikk, Makasembo Harambee Secondary School, Kenya

Øvrig faglig bakgrunn:

  • Medlem av FAO/WHO Expert Group on Foodborne Parasites, leder av europeisk
    del av gruppen fra 2012
  • Ekspert for ISO (Standards Norge), faggruppen Standardization of a process
    for detection of parasites in food, fra 2009
  • Medlem av Scandinavian-Baltic Society for Parasitology fra 2009
  • Ekspert for European Food Safety Authority (EFSA) fra 2008
  • Medlem av VKMs faggruppe for hygiene og smittestoffer fra 2004

Utvalgte publikasjoner:

  • Robertson, L.J. & Chalmers, R.M. Foodborne cryptosporidiosis: is there really more in
    Nordic countries? Trends Parasitol. In press.
  • Davidson, R.K., Robertson, L.J. European pet travel: misleading information from
    veterinarians and government agencies. Zoonoses and Public Health. 2012;59(8):575–583.
  • Davidson, R.K., Romig, T., Jenkins, E., Tryland, M., Robertson, L.J. The impact of
    globalization on distribution of Echinococcus multilocularis. Trends Parasitol.2012;28(6): 239-47.
  • Robertson, L.J., Huang, Q. Analysis of cured meat products for Cryptosporidium oocysts
    following possible contamination during an extensive waterborne outbreak of
    cryptosporidiosis. J. Food Protection. 2012;75:982-988.
  • Robertson, L.J. & Fayer, R. (2012). Section 1, Chapter 2: Cryptosporidium. In:
    Foodborne Protozoan Parasites (eds: Robertson, L.J. & Smith, H.V.). Nova
    Publishers. ISBN: 978-1-61470-008-1.

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 4404 Nydalen
0403 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummerr:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie