Risikovurderinger og andre publikasjonerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Lucy Robertson

Medlem av faggruppen for hygiene og smittestoffer. Phd.

Curriculum vitae

Stilling

Professor i parasittologi, NMBU-NVH

Utdanning

1989: PhD, University of Glasgow, Storbritannia

1986 – 1989: Doktorgradstipendiat, Zoologisk institutt, University of Glasgow, Storbritannia

1983 – 1986: BSc, Hons 2:1 biokjemi, Queen Mary College, University of London, Storbritannia

Arbeidserfaring

2010 – dd: Professor, NMBU, Oslo

2007 – 2010: Førsteamanuensis, Norges veterinærhøgskole, Oslo

1998 – 2006: Forsker, Norges veterinærhøgskole, Oslo

1990 – 1996: Post Doc.-stillinger, Scottish Parasite Diagnostic Laboratory, Glasgow, Storbritannia

Øvrig faglig bakgrunn

2015 – 2018: av EFSA Biohaz Panel

2015 – 2019: Chair of COST Action; FA1408. European Network on Foodborne Parasites

Editorial board/Associate editor: Global Water Pathogen Project (GWPP); International Journal of Food Microbiology; Experimental Parasitology; Trends in Parasitology; Epidemiology and Infection; Food and Waterborne Parasitology

2004 – dd: Medlem av VKMs faggruppe for hygiene og smittestoffer

Utvalgte publikasjoner

Robertson, L.J. (2018). Parasites in food: from a neglected position to an emerging issue. Adv Food Nutr Res. 86 71-113.

Robertson, L.J., Torgerson, P.R., van der Giessen, J. (2018). Social cost-benefit analyses for foodborne parasitic diseases in Europe. Trends in Parasitology In press.

Chalmers, R.M., Pérez-Cordón, G., Caccio, S.M., Klotz, C., Robertson, L.J. (2018). Cryptosporidium genotyping in Europe: the current status and processes for a harmonised multi-locus genotyping scheme. Experimental Parasitology 191 25–30.

Bouwknegt, M., Graham, H., Devleesschauwer, B., Robertson, L.J., van der Giessen, J. (2018). Prioritization of foodborne parasites in Europe. Eurosurveillance 23(9):pii=17-00161.

Tefera, T., Tysnes, K., Utaaker, K.S., Robertson, L.J. (2018). Parasite contamination of berries: risk, occurrence, and approaches for mitigation Food and Waterborne Parasitology 10 23-38.

Vitenskapskomiteen for mat og miljø

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 222 Skøyen
0213 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummer:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie