Bedømmelseskomiteen

Bedømmelseskomiteen vurderer om søkere til vitenskapskomiteen har den vitenskapelige kompetansen som VKM trenger. Bedømmelseskomiteen oppnevnes etter følgende kriterier:

  • bedømmelseskomiteen skal samlet sett ha relevant, vitenskapelig kompetanse som er dekkende for alle VKMs fagområder.
  • bedømmelseskomiteen skal samlet sett ha erfaring med risikovurdering og kjennskap til VKMs arbeid.
  • alle medlemmene i bedømmelseskomiteen skal helst ha tidligere erfaring fra evaluering av søkere til råd og utvalg, og/eller prioritering av forskningssøknader.
  • bedømmelseskomiteen skal bestå av medlemmer fra ulike nordiske land.
  • alle medlemmene av bedømmelseskomiteen skal helst ha professorkompetanse.

Bedømmelseskomiteen skal bestå av åtte - ti medlemmer. Alle medlemmer av bedømmelseskomiteen må fylle ut en habilitetserklæring. De får godtgjøring for arbeidet etter statens satser.

Medlemmer av bedømmelseskomiteen i 2022:

  • Per Jensen, professor ved Universitetet i Lidköping, Avdeling for biologi
  • Anna Karin Lindroos, nytte- og risikovurderer, Livsmedelverket, Sverige og lektor ved Universitet i Gøteborg, avdeling for indremedisin og klinisk ernæring
  • Jørgen Eivind Olesen, Instituttleder ved Aarhus Universitet, Institutt for Agroøkologi
  • Odd Arne Rognlien, instituttleder ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Institutt for plantevitenskap
  • Anoop Kumar Sharma, lektor ved Danmarks Tekniske Universitet, Fødevareinstituttet, Gruppen for Kjemisk Risikovurdering og GMO
  • Håkan Vigre, lektor ved Danmarks Tekniske Universitet, Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for Genetisk Epidemiologi
  • Leif Asbjørn Vøllestad, professor ved Universitet i Oslo, Centre for Ecological and Evolutionary Synthesis
  • Lise Øvreås, professor ved universitet i Bergen, Institutt for biovitenskap

Medlemmer av bedømmelseskomiteen i 2018:

  • Henrik Andrén, direktør og professor ved Sveriges landbruksuniversitet (SLU), Avdeling for økologi
  • Per Bergman, avdelingssjef ved Livsmedelsverket i Sverige, Risiko- og nyttevurderingsavdelingen
  • Åsa Helena Frostegård, professor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap
  • Odd Arne Rognlien, instituttleder ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Institutt for plantevitenskap
  • Anoop Kumar Sharma, lektor ved Danmarks Tekniske Universitet, Fødevareinstituttet, Gruppen for Kjemisk Risikovurdering og GMO
  • Inge Tetens, professor ved universitet i København, Institutt for idrett og ernæring
  • Håkan Vigre, lektor ved Danmarks Tekniske Universitet, Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for Genetisk Epidemiologi

Medlemmer av bedømmelseskomiteen i 2015 (rekruttering av medlemmer til utvidete miljøoppgavene)

  • Atle Bones, professor Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, Institutt for biologi
  • Trond Hofsvang, professor Norsk institutt for bioøkonomi
  • Mette M. Svenning, professor Universitetet i Tromsø, Institutt for arktisk og marin biologi
  • Jan Bengtsson, professor ved Sveriges landbruksuniversitet, Avdeling og økologi
  • Sven G. Nilsson, professor ved Lunds universitet, Naturvitenskapelig fakultet

Medlemmer av bedømmelseskomiteen i 2014

  • Ib Knudsen, Chief Advisoer ved Danmarks Tekniske Universitet, Fødevareinstituttet
  • Sven Lindgren, tidligere professor ved Sveriges Landbruksuniversitetet og Livsmedelsverket
  • Wenche Farstad, professor ved Norges Veterinærhøgskole
  • Anette Hjartåker, professor ved Universitetet i Oslo
  • Atle M. Bones, professor ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

Vitenskapskomiteen for mat og miljø

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 222 Skøyen
0213 Oslo

Organisasjonsnummer:
983 744 516


Nettredaktør: Tanya Kristiansen
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie