Åpent møte om vurdering av helserisiko ved grillet mat

VKM har vurdert helserisiko knyttet til grillmat. Forrige gang dette ble gjort var i 2007, og mye har endret seg siden den gang: grillsesongen er lengre, og utvalget av matvarer og grilltyper bredere.

I tillegg har det kommet ny kunnskap om uønskede helseskadelige forbindelser som oppstår når vi griller.

Mattilsynet har derfor bestilt en ny risikovurdering, og den legger vi fram på et åpent møte:

Dato: 21. mars 2024 

Tidspunkt: kl. 12.00-13.00 

Sted: FHIs auditorium i Lovisenberggata 8, 0473 Oslo 

Arrangementet er åpent og blir strømmet live på YouTube kanalen til VKM, og videoen blir tatt opp. Se på video her: https://www.youtube.com/watch?v=CXGmpVIdRNw

Du må gjerne delta fysisk! Meld deg på her: kommunikasjon@vkm.no .... da går innslusingen hos FHI kjappere.

Program:

Velkommen

Hilde Mellegård, fagdirektør mat, VKM

Derfor har vi bestilt rapporten, slik skal vi bruke den

Are Sletta, seksjonssjef kjemisk mattrygghet, Mattilsynet

Fagansvarlig VKM presenterer rapporten

Espen Mariussen, faglig leder av rapportarbeidet, faggruppe for forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester i VKM

Spørsmål fra salen

Fagansvarlig svarer. De som deltar digitalt kan sende inn spørsmål via Slido.

www.slido.com #4187 554

 

Ordstyrer takker for oppmøtet

 

Hilde Mellegård

Les om prosjektet på VKMs nettside her. Åpnes i nytt vindu.

Kontakt

Helle Katrine Knutsen

Leder av faggruppen for forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester og medlem av hovedkomiteen. Dr.Philos.

T: 97 52 11 40