29. mai 2020

Opptak av webinar om tilsetting av jod i salt

VKM har gjort en nytte- og risikovurdering av å tilsette jod til husholdningssalt, salt i brødvarer og vegetabilske alternativer til kumelk.

Fikk du ikke med deg webinaret om jodtilsetning? Se opptak av Sigrun Henjums presentasjon av arbeidet, funn og resultater fra nytte- og risikovurdering av jod til bordsalt og salt i brødvarer.Sigrun Henjum var faglig leder av arbeidet i VKMs faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi.

I juni 2016 publiserte Nasjonalt råd for ernæring en rapport som pekte på at jodinntak blant kvinner i fruktbar alder, gravide og ammende er lavt i Norge.

Mattilsynet og Helsedirektoratet ønsket svar på helsemessige konsekvenser av å tilsette jod til husholdningssalt, salt i brød og vegetabilske alternativer til kumelk.

Les mer om risiko- og nyttevurderingen, her.lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu