Looking for English content? Try our English language search

Risikovurderinger og andre publikasjonerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

04. mars 2020

Åpent møte om jodberikning av salt avlyst inntil videre

Årsaken er risiko for smittespredning av koronavirus. Nytte- og risikovurderingen av jodberikning av salt vil ikke bli publisert 18. mars.

Jodmangel hos gravide og hos kvinner som ammer kan føre til nedsatt mental utvikling hos barnet. I juni 2016 publiserte Nasjonalt råd for ernæring en rapport som pekte på at jodinntak blant kvinner i fruktbar alder, gravide og ammende er lavt i Norge.

Andre som står i fare for å ha for lavt jodinntak er veganere, melke- og fiskeallergikere og utsatte innvandrergrupper.

Mattilsynet og Helsedirektoratet ønsket svar på helsemessige konsekvenser av å tilsette jod til bordsalt, brød og vegetabilske alternativer til kumelk.

For flere opplysninger om risiko- og nyttevurderingen, klikk her.

Bord salt, jodberikning

Vitenskapskomiteen for mat og miljø

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 222 Skøyen
0213 Oslo

Organisasjonsnummer:
983 744 516


Nettredaktør: Tanya Kristiansen
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie