Vi gleder oss til Forskningstorget 2017. Sees vi?

Bilde av barn på Forskningstorget

Passer tamme ender i vill natur? Hvorfor finner vi døde humler under lindetrær og kan plantevernmidler ha vinger? Vi gir deg svarene på Forskningstorget på Universitetsplassen i Oslo fredag 22. og lørdag 23. September.

Av Nana Asare, prosjektleder for VKM på Forskningstorget 2017. Publisert første gang 18. september.
(Foto: Benjamin A. Ward / HiOA)

 

På Forskningstorget kan nysgjerrige i alle aldre spørre, diskutere og undre seg sammen med engasjerte forskere og eksperter. Vitenskapskomiteen for mattrygghet deltar også. Du finner oss i telt nummer 24.

På standen vår får du blant annet svar på hva som kan skje med miljøet og med dyrevelferden hvis vi setter ut tamme ender i naturen. Du får lære om plantevernmidler på boks og med vinger, og du får vite om kalkuner har det bra.

I VKM jobber rundt 120 av landets fremste forskere med å trygge maten og miljøet. Vi bruker forskning til å vurdere risiko og nytte. Mattilsynet og Miljødirektoratet bruker risikovurderingene våre når de lager regelverk og gir råd.

På standen vår kan du delta i quiz og vinne premier.

Hva er Forskningstorget?

Forskningstorget i Oslo er det største enkeltarrangementet under Forskningsdagene – en forskningsfestival som finner sted over hele landet i slutten av september hvert år. Det er ingen påmelding til Forskningstorget og deltakelse er gratis. Arrangementet passer for barn og unge i skolealder og nysgjerrige voksne.

Du kan lese mer om Forskningstorget her. Lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Vi gleder oss til Forskningstorget 2017. Sees vi?

Følg oss

Twitter-ikon

Bloggarkiv