16. oktober 2017
Vitaminer, mineraler og aminosyrer er eksempler på stoffer som tilsettes i kosttilskudd. Vitenskapskomiteen for mattrygghet har gjort risikovurderinger for flere av stoffene på oppdrag for Mattilsynet.
Av Bente Mangschou, koordinator for faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi. Publisert første gang 24. mars 2015.
Ifølge Helsedirektoratet vil et sunt og variert kosthold være tilstrekkelig for å dekke behovet for vitaminer og mineraler. Unntaket er vitamin D. Helsedirektoratet anbefaler spedbarn, eldre og de som er lite ute i dagslys ekstra tilskudd.
Les mer om regelverket for kosttilskudd på Mattilsynets nettsider >
På oppdrag for Mattilsynet har VKM gjort flere risikovurderinger for stoffer i kosttilskudd. Her er en oversikt over risikovurderingene vi har gjort:
Still oss spørsmål eller kommenter innlegget
Du må være logget inn for å få kommentere
Lukket for flere kommentarer
Bloggkategorier
Bloggarkiv
Vitenskapskomiteen for mat og miljø
Kommentarer