Looking for English content? Try our English language search

Risikovurderinger og andre publikasjonerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Risikovurderinger av stoffer i kosttilskudd

16. oktober 2017

Bilde av kosttilskudd med betakaroten

Vitaminer, mineraler og aminosyrer er eksempler på stoffer som tilsettes i kosttilskudd. Vitenskapskomiteen for mattrygghet har gjort risikovurderinger for flere av stoffene på oppdrag for Mattilsynet.

Av Bente Mangschou, koordinator for faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi. Publisert første gang 24. mars 2015.

 

Ifølge Helsedirektoratet vil et sunt og variert kosthold være tilstrekkelig for å dekke behovet for vitaminer og mineraler. Unntaket er vitamin D. Helsedirektoratet anbefaler spedbarn, eldre og de som er lite ute i dagslys ekstra tilskudd.

Les mer på Matportalen >

Les mer om regelverket for kosttilskudd på Mattilsynets nettsider >

Risikovurderinger som VKM har gjort

På oppdrag for Mattilsynet har VKM gjort flere risikovurderinger for stoffer i kosttilskudd. Her er en oversikt over risikovurderingene vi har gjort:

  • Vitamin A i kosttilskudd.
  • Vitamin D i kosttilskudd.
  • Vitamin D hos barn og unge.
  • Folsyre i kosttilskudd.
  • Betakaroten i kosttilskudd.
  • Aminosyrene histidin, metionin, S-andenosylmetionin og tryptofan i fri form.
  • Risikogruppering av aminosyrer.
  • Omega-3 fettsyrer.
  • Kreatin i sportsprodukter.

Følg oss

Twitter-ikon

Bloggarkiv

Vitenskapskomiteen for mat og miljø

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 222 Skøyen
0213 Oslo

Organisasjonsnummer:
983 744 516


Nettredaktør: Tanya Kristiansen
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie