VKM-logo

Risikovurderingerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Risikovurderinger av stoffer i kosttilskudd

16. oktober 2017

Bilde av kosttilskudd med betakaroten

Vitaminer, mineraler og aminosyrer er eksempler på stoffer som tilsettes i kosttilskudd. Vitenskapskomiteen for mattrygghet har gjort risikovurderinger for flere av stoffene på oppdrag for Mattilsynet.

Av Bente Mangschou, koordinator for faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi. Publisert første gang 24. mars 2015.

 

Ifølge Helsedirektoratet vil et sunt og variert kosthold være tilstrekkelig for å dekke behovet for vitaminer og mineraler. Unntaket er vitamin D. Helsedirektoratet anbefaler spedbarn, eldre og de som er lite ute i dagslys ekstra tilskudd.

Les mer på Matportalen >

Les mer om regelverket for kosttilskudd på Mattilsynets nettsider >

Risikovurderinger som VKM har gjort

På oppdrag for Mattilsynet har VKM gjort flere risikovurderinger for stoffer i kosttilskudd. Her er en oversikt over risikovurderingene vi har gjort:

  • Vitamin A i kosttilskudd.
  • Vitamin D i kosttilskudd.
  • Vitamin D hos barn og unge.
  • Folsyre i kosttilskudd.
  • Betakaroten i kosttilskudd.
  • Aminosyrene histidin, metionin, S-andenosylmetionin og tryptofan i fri form.
  • Risikogruppering av aminosyrer.
  • Omega-3 fettsyrer.
  • Kreatin i sportsprodukter.

Still oss spørsmål eller kommenter innlegget

Kommentarer

    Du må være logget inn for å få kommentere

    Lukket for flere kommentarer

    300

    Følg oss

    Bloggarkiv

    Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)

    T: 21 62 28 00
    @: vkm@vkm.no

     

    Postboks 4404 Nydalen
    0403 Oslo

    Besøksadresse:

    Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

    Organisasjonsnummerr:
    983 744 516

     

    Nettredaktør: Astrid Tvedt
    Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie