16. oktober 2017
7. april er Verdens helsedag, bursdagen til Verdens helseorganisasjon (WHO). Temaet i år er mattrygghet. Les og lær hvordan du kan sikre trygg mat hjemme.
Publisert første gang 7. april 2015.
Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) dør millioner av mennesker hvert år etter å ha blitt smittet gjennom mat eller drikkevann.
I EØS-området ble 310 000 mennesker syke etter å ha blitt smittet av bakterier i mat i 2012.
Mattilsynet har i anledning Verdens helsedag oppsummert mattryggheten i Norge basert på egne tall og informasjon fra kunnskapsstøtteinstitusjoner og Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM). Les pressemelding fra Mattilsynet >
Vet du kva som er de vanligste årsakene til matforgifting er? Les mer om dette på matportalen >
Kampen mot antibiotikaresistens er nært knyttet til arbeidet for å sikre trygg mat. Det er fordi bakterier som smitter gjennom mat kan bli resistente mot antibiotika. På oppdrag for Mattilsynet gjorde VKM tre risikovurderinger av antibiotikaresistens i 2015.
Enkle tiltak på kjøkkenet er nøkkel til trygg mat.
Les Mattilsynets råd om god kjøkkenhygiene og last ned kjøkkenplakaten på Matportalen >
Se Mattilsynets video om kjøkkenhygiene >
Les WHOs fem nøkler for trygg tryggere mat og last ned plakat >
Test deg selv og se hvor mye kan om kjøkkenhygiene ved hjelp av Matportalens quiz >
Still oss spørsmål eller kommenter innlegget
Du må være logget inn for å få kommentere
Lukket for flere kommentarer
Bloggkategorier
Bloggarkiv
Vitenskapskomiteen for mat og miljø
Kommentarer