-
Merking av oppdrettsfisk: bra for miljøet, vondt for fisken
Legg igjen kommentarer
Fisk som rømmer fra merder er et miljøproblem. Oppdrettsfisk kan blande seg genetisk med villfisk, og derved true det genetiske mangfoldet i ville bestander. Rømt fisk kan også spre sykdommer. Merking og sporing kan bøte på dette, men innebærer at vi påfører fisken smerte.
Les mer
-
Plantevernmidler – på boks og med vinger
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Er det trygt å spise frukt og grønt med rester av plantevernmidler?
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Vi gleder oss til Forskningstorget 2017. Sees vi?
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Skal det være en gresshoppe til lunsj?
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Spørsmål og svar radioaktivitet
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Radioaktive stoffer i mat
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Slik påvirker utsetting av stokkender miljøet og dyrehelse
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Mysteriet med de døde humlene under lindetrærne
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Slik beskytter solkrem huden din
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Skrantesykens inntog i Norge
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Europeisk samarbeid for å trygge maten og miljøet
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Faglig uavhengighet for å trygge maten
1 kommentar
Les mer
-
Antibiotikaresistente bakterier: Er det bare antibiotikaens skyld?
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
VKMs rapport om sammenlikning av økologisk og konvensjonell mat og matproduksjon
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Hvorfor bør du ikke slippe knelere ut i norsk natur?
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
På Matportalen finner du nyttig informasjon om mat og helse
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Kvikksølv og fisk
4 kommentarer
Les mer
-
Er det smart å kysse bikkja?
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Er det forenlig med god dyrevelferd å holde reptiler og amfibier i fangenskap?
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Vi må vurdere alle brikkene i kunnskapsbildet for å kunne si om mat og drikke er trygt
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Er naturlige tilsetningsstoffer i maten tryggere enn kunstige?
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Risikovurdering av søtstoffer
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Slik fastsettes grensene for hvor mye vi tåler av tilsetningsstoffer
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Status glyfosat
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Hvordan har kalkunene det?
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
VKM i Trondheim for å gjøre klart til oppstart av nye oppgaver for Miljødirektoratet
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Vi må vite hva maten inneholder for å kunne vurdere om den er trygg og sunn å spise
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Lek og lær om kjøkkenhygiene med mattrygghetsspåen
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Hvor trygg er maten din?
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Risikovurderinger av stoffer i kosttilskudd
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Slik har VKM arbeidet for å vurdere nytte- og risiko av å spise fisk
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Fordelene med å spise fisk er langt større enn risikoen fra miljøgifter
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Morsmelk – helsefordeler og miljøgifter
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Spørsmål og svar om VKMs nytte- og risikovurdering av fisk
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Hva vet forskerne om cocktaileffekter?
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
VKM deltar i forskningsdebatt om økologisk mat og helse
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Bly i kuler og hagl
1 kommentar
Les mer
-
Kommentar til Oikos’ innvendinger til kommunikasjon av økologirapporten
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Risiko knyttet til grilling av mat
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Trygg mat forutsetter forskning, kartlegging og overvåkning
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Nytte og risiko ved å bruke kaliumklorid som salterstatter i produksjon av matvarer
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Zoonoser og matbårne sykdomsutbrudd i Europa i 2012
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Er det trygt å spise kjøtt fra elg, hjort, rådyr, dåhjort og villrein som er skutt med blyholdig ammunisjon?
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Fordelene ved morsmelk oppveier risikoen fra miljøgifter
Legg igjen kommentarer
Les mer
-
Hvor mye energidrikk er det trygt å drikke?
Legg igjen kommentarer
Les mer
Kategorier
- Vis alle kategorier
- Dyrehelse (10)
- Dyrevelferd (13)
- Ernæring (18)
- Forurensning (15)
- Fremmede organismer (8)
- Genmodifiserte organismer (2)
- Kosmetikk (3)
- Matemballasje (3)
- Mikrobiell økologi (3)
- Mikroorganismer (5)
- Om arbeidet (9)
- Plantehelse (6)
- Plantevernmidler (12)
- Smittestoffer (12)
- Tilsetningsstoffer (10)
- Truede arter (CITES) (4)
- Trygg mat (17)
- Ukategorisert (0)
Arkiv