Risikovurderinger og andre publikasjonerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Risikovurderinger og andre publikasjoner

Rapportnr Bestillt Publisering

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Vurderer risiko ved den syntetiske antioksidanten butylhydroksytoluen (BHT)
01.09.2017 23.09.2019

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Energidrikker - vurdering av eventuelle negative helseeffekter hos barn og unge
2019:01 25.09.2018 01.02.2019

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Glykyrrhizinsyre i lakris – mulige helseeffekter for fostre og barn
2018: 09 29.05.2017 08.05.2018

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk | Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Risikovurderinger av "andre stoffer" i kosttilskudd og energidrikker
2015: 31 05.05.2015 05.10.2017

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Lecitin fra solsikke i kosttilskudd
2017: 28 05.05.2015 05.10.2017

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Isoflavon i kosttilskudd
2017: 14 05.05.2015 27.04.2017

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

L-citrullin i kosttilskudd
2016: 66 05.05.2015 12.12.2016

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Kollagen fra fiskeskinn i kosttilskudd
2016: 65 05.05.2015 12.12.2016

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Kurkumin i kosttilskudd
2016: 32 05.05.2015 27.06.2016

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Lykopen i kosttilskudd
2016: 29 05.05.2015 27.06.2016

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Piperin i kosttilskudd
2016: 31 05.05.2015 27.06.2016

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

D-ribose i kosttilskudd
2016: 30 05.05.2015 27.06.2016

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Inulin i kosttilskudd
2016: 01 05.05.2015 01.03.2016

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

L-karnitin og L-Karnitin-L-tartrat i kosttilskudd
2015: 24 05.05.2015 20.11.2015

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Taurin i kosttilskudd og energidrikker
2015: 22 05.05.2015 20.11.2015

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

D-glukurono-γ-lakton i energidrikker
2015: 21 05.05.2015 20.11.2015

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Inositol i energidrikker
2015: 23 05.05.2015 20.11.2015

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Koenzym Q10 i kosttilskudd
2015: 26 05.05.2015 20.11.2015

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Koffein i energidrikker og kosttilskudd
2015: 25 05.05.2015 20.11.2015

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Oversikt over risikovurderinger som er gjort av "andre stoffer"
2014: 14 06.05.2014 04.12.2014

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Risikovurdering av de intense søtstoffene aspartam, acesulfam K og sukralose og konserveringsmiddelet benzosyre fra drikkevarer
2014: 26 21.11.2013 28.11.2014

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Kommentar til SCCS' risikovurdering av aluminium i kosmetiske produkter
2014: 24 29.04.2014 21.05.2014

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Risikovurdering av de intense søtstoffene cyklamat, sakkarin, steviolglykosid, neohesperidin DC og neotam fra drikkevarer
2014: 21 21.11.2013 01.04.2014

Hovedkomiteen | Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk | Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi | Forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester

Nytte- og risikovurdering av morsmelk for barns helse i Norge
2013: 44 14.12.2009 12.12.2013

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk | Forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester

Vurdering av lokaltoksiske virkninger/irritasjon av vitamin A i kosmetikk
2013: 43 29.04.2013 28.11.2013

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Svar på innsigelser fra The Retinol Consortium til «Risikovurdering av vitamin A (retinol og retinylestere) i kosmetiske produkter»
2013: 22 29.04.2013 15.04.2013

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk | Forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester

Risikovurdering av aluminium i næringsmidler og kosmetiske produkter i den norske befolkningen
2013: 20 24.10.2012 05.04.2013

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Risikovurdering av furaninntak i den norske befolkningen
2012: 30 20.08.2010 20.09.2012

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk | Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Risikovurdering av vitamin A (retinol og retinylestere) i kosmetiske produkter
2012: 25 11.04.2011 22.08.2012

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Kommentarer til SCCSs vurdering av parabener i kosmetiske produkter
2011: 22 25.11.2011 02.12.2011

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Vurdering av oppdatert søknad om bruk av Fullerene C60 som tilsetningsstoff til mat
2010: 41 19.11.2010 17.12.2010

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Risikovurdering av inntaket av kumarin i den norske befolkningen
2010: 33 05.06.2009 13.10.2010

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Vurdering av EUs eksponeringsmodell for stoffer som migrerer fra matkontaktmaterialer
2009: 39 14.11.2006 18.12.2009

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Oppdatert risikovurdering av ingredienser i "energidrikker"
23.03.2009 11.05.2009

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Sensibilisering forårsaket av eksponering for kosmetiske produkter
2009: 01 14.01.2008 16.01.2009

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Vurdering av fire studier der bisfenol A er undersøkt med hensyn til skader under utvikling av nervesystemet
2008: 30 07.03.2008 18.06.2008

Hovedkomiteen | Plantevernmidler | Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk | Fôr | Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi | Dyrehelse og dyrevelferd

Kombinerte effekter av kjemiske stoffer i mat og drikke
2008: 16 20.06.2005 07.04.2008

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Vurdering av hyperaktivitet og syntetiske fargestoffer i kombinasjon med natriumbenzonat
2008: 12 10.01.2008 12.03.2008

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Risikovurdering av N-etyl-toluensulfonamid (NETSA)
2008: 11 12.03.2007 07.03.2008

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Vurdering av betydningen av ny WHO-TEF for dioksiner og dioksinlignende PCB
2007: 58 10.02.2007 15.11.2007

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Risikovurdering av koffein i kosttilskudd
2007: 55 13.07.2007 01.11.2007

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Risikovurdering - UV-stråling og bruk av solkrem
2007: 37 02.11.2006 06.06.2007

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Vurdering av helserisiko ved konsum av grillet mat
2007: 36 30.10.2006 22.05.2007

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Risikovurdering av utlekking av nikkel, kobolt, sink, jern, kobber og mangan fra keramiske produkter
2007: 32 24.05.2005 02.05.2007

Hovedkomiteen | Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk | Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Sukker og søtstoffer i brus, saft og nektar
2007: 10 07.03.2005 01.03.2007

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Vurdering av søknad om bruk av Fullerene C60 som tilsetningsstoff til mat
29.06.2006 01.11.2006

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Risikovurdering forbundet med bruk av parabener i kosmetiske produkter
2006: 24 06.09.2004 14.06.2006

Hovedkomiteen | Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Anvendelse av "threshold of toxicological concern" (TTC)-prinsippet i VKMs risikovurderinger
2006: 21 24.05.2006

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Migrasjon av metylendianilin fra kjøkkenredskaper
2006: 05 23.02.2005 11.01.2006

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Risikovurdering av bruken av dietylftalat (DEP) i kosmetiske produkter
2005: 67 18.03.2005 20.12.2005

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Furfural som aroma i kosmetiske produkter og næringsmidler
04.02.2005 13.09.2005

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Vurdering av bruken av Henna som hårfargemiddel
2005: 42 23.03.2004 01.07.2005

Hovedkomiteen | Plantevernmidler | Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk | Forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester

Høringsuttalelse fra VKM til EFSAs forslag til en risikovurderingsmodell for stoffer som er både gentoksiske og kreftfremkallende
2005: 34 27.05.2005

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Migrasjon av epoksidert soyaolje (ESBO) og 2-etylheksansyre (2-EHA) til barnemat
2005: 14 08.10.2004 08.03.2005

Hovedkomiteen | Hygiene og smittestoffer | Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Risikovurdering av bruken av triklosan i kosmetiske produkter
2005: 05 23.03.2004 31.01.2005

Hovedkomiteen | Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk | Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Risikovurdering av ingredienser i "energidrikker"
2005: 04 29.03.2004 26.01.2005

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Risikovurdering av utlekking av bly og kadmium fra glass, metallvarer og ikke-keramiske gjenstander uten emaljebelegg
2004: 08 02.07.2004 20.12.2004

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Migrasjon av N-etyl-toluensulfonamid (NETSA) fra ostefilm til næringsmiddelstimulant
2004: 09 31.03.2004 09.11.2004

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Risikovurdering av utlekking av bly og andre tungmetaller fra keramiske produkter
2004: 13 26.01.2004 19.10.2004

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Vurdering av sulfittmatter og tilbakeholdelsestid for druer
Andre innspill 02.03.2004 01.06.2004

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Dioksiner i maten til den norske befolkningen
15.02.2019

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Nytte- og risikovurdering av solkrembruk
27.02.2018

Vitenskapskomiteen for mat og miljø

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 222 Skøyen
0213 Oslo

Organisasjonsnummer:
983 744 516


Nettredaktør: Tanya Kristiansen
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie