Risikovurderinger og andre publikasjonerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Risikovurderinger og andre publikasjoner

Rapportnr Bestillt Publisering

Hygiene og smittestoffer

Risiko for å utvikle listeriose ved inntak av sushi
22.10.2018 14.06.2019

Hygiene og smittestoffer

Smittespredning av skrantesyke
2018:16 13.09.2018 14.12.2018

Hygiene og smittestoffer | Dyrehelse og dyrevelferd | Fremmede organismer og handel med truede arter (CITES)

Villsvinpopulasjonen i Norge – konsekvenser for helse og miljø
2018: 14 16.08.2017 21.06.2018

Hygiene og smittestoffer

Listeriabakterier - vurdering av råd til gravide og andre utsatte grupper
2018: 13 11.09.2017 13.06.2018

Hygiene og smittestoffer

Konklusjoner om skrantesyke står ved lag
2018: 01 31.01.2018 02.02.2018

Hygiene og smittestoffer

Tungmetaller i jord og gjødsel og utvikling av antimikrobiell resistens
2017: 29 20.02.2017 19.10.2017

Hygiene og smittestoffer

Fortsatt lite sannsynlig at mennesker kan smittes av skrantesyke
2017: 26 10.07.2017 29.09.2017

Hygiene og smittestoffer

Liten risiko for at mikroorganismer i gjødsel er skadelig for helse og miljø
2017: 16 08.11.2016 29.06.2017

Hygiene og smittestoffer | Dyrehelse og dyrevelferd

Trenger omfattende tiltak for å bli kvitt skrantesyke
2017: 9 02.03.2017 29.03.2017

Hygiene og smittestoffer

Risikovurdering av "andre stoffer" – mikroorganismer – i kosttilskudd
Flere 25.04.2016 06.12.2016

Hygiene og smittestoffer | Dyrehelse og dyrevelferd

Ukjent smittekilde til CWD i Norge
2016: 26 27.06.2016 30.06.2016

Hygiene og smittestoffer

Risikovurdering av kosttilskudd med Lactobacillus Reuteri Protectis
2016: 02 18.11.2015 11.03.2016

Hygiene og smittestoffer

Vurdering av antimikrobiell resistens hos bakterier i matkjeden i et folkehelseperspektiv
2015: 29 03.11.2014 14.12.2015

Hygiene og smittestoffer

Vurdering av overføring av bakterier med antimikrobiell resistens mellom kjæledyr og mennesker
2015: 28 16.04.2015 14.12.2015

Hygiene og smittestoffer

Vurdering av morsmelkerstatning og tilskuddsblanding med probiotisk bakteriestamme Lactobacillus fermentum CECT5716
2014: 03 12.12.2013 09.10.2014

Hygiene og smittestoffer | Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av tre barnegrøter og en morsmelkerstatning med probiotisk bakteriestamme Bifidobacterium lactis Bb12 - oppdatering 2014
2014: 04 09.10.2014

Hygiene og smittestoffer

Retningslinjer for risikovurdering av mat som inneholder probiotika
2014: 05 19.05.2011 09.10.2014

Hygiene og smittestoffer

Kvalitetskrav for vann til jordvanning
2014: 23 11.02.2014 07.05.2014

Hygiene og smittestoffer

Uttalelse om smitterisiko knyttet til ubehandlet husdyrgjødsel fra gjødselkjellere med avrenning fra sanitæranlegg
2013: 40 08.05.2013 28.10.2013

Hygiene og smittestoffer

Vurdering av mulig hygiensk gevinst ved strengere krav til slakting av småfe
2012: 16 14.11.2011 22.05.2012

Hygiene og smittestoffer

Vurdering av risiko for import av revens dvergbendelorm Echinococcus multilocularis til fastlands-Norge og helseffekter for befolkningen
2012: 06 28.03.2011 15.02.2012

Hygiene og smittestoffer

Nytte-risikovurdering av probiotika i barnemat med fokus på bakterien Lactobacillus paracasei ssp. paracasei F19
2011: 11 06.09.2010 23.06.2011

Hygiene og smittestoffer

Risikovurdering av humanpatogener i sjøpattedyr
2011: 09 12.05.2011

Hygiene og smittestoffer

Risikovurdering av krav til hygienisering av organisk gjødsel
2011: 08 01.10.2010 28.03.2011

Hygiene og smittestoffer

Uttalelse om bruk av slam fra klekkerier, settefiskanlegg og oppdrettsanlegg som gjødsel og jordforbedringsmiddel
2011: 03 01.10.2010 21.01.2011

Hygiene og smittestoffer

Risikovurdering av klorheksidin i kosmetiske produkter
2010: 15 03.04.2010 15.04.2010

Hygiene og smittestoffer

Risikovurdering av dekontaminering av pattedyrslakt ved bruk av damp eller varmt vann
2010: 14 15.04.2010

Hygiene og smittestoffer

Risikovurdering av parasitter i drikkevann
2009: 28 20.06.2008 24.08.2009

Hygiene og smittestoffer

Risikovurdering av helsefare ved spredning av gylle
2009: 29 02.05.2009 21.08.2009

Hygiene og smittestoffer

Risikovurdering av QAC i kosmetiske produkt
2009: 27 03.04.2009 13.08.2009

Hovedkomiteen | Hygiene og smittestoffer

Bruk av probiotika til kritisk syke pasienter
2009: 14 22.10.2007 27.02.2009

Hygiene og smittestoffer

Salmonella diarizonae under norske forhold, konsekvenser for dyr og mennesker som en del av matkjeden
2008: 40 09.09.2008

Hygiene og smittestoffer

Risikovurdering av import og spredning av tarmpatogene bakterier med friske krydderurter og bladgrønnsaker fra Asia
2008: 27 10.06.2008

Hygiene og smittestoffer

Tørket krydder som smittekilde for tarmpatogene bakterier
2007: 53 26.09.2007

Hygiene og smittestoffer

Ny vurdering av LGG i barnemat
2007: 38 23.03.2007 15.06.2007

Hygiene og smittestoffer

Qualified Presumption Safety - EFSA
2007: 14 14.01.2007 15.03.2007

Hygiene og smittestoffer

Risikovurdering av E-coli i den norske kjøttkjeden
2007: 13 25.10.2006 02.03.2007

Hygiene og smittestoffer

Vurdering av triklosan i forhold til utvikling av antibiotikaresistens
2007: 11 04.12.2006 02.03.2007

Hygiene og smittestoffer

Risikovurdering ved omsetning og konsum av råmelk
2007: 12 24.01.2007 02.03.2007

Hovedkomiteen | Hygiene og smittestoffer | Dyrehelse og dyrevelferd

Oppdatert risikovurdering fugleinfluensa - våren 2007
2007: 06 26.06.2006 15.02.2007

Hygiene og smittestoffer

Kommentar til rapport fra den franske vitenskapskomiteen Afssa vedrørende skrapesyke
2007: 05 24.01.2007 14.02.2007

Hygiene og smittestoffer

Vurdering av risiko knyttet til bruk av kompostert avfall fra produksjon av bacitracin
2006: 18 20.09.2005 10.05.2006

Hygiene og smittestoffer

Risikovurdering vedrørende upasteurisert melk og fløte
2006: 10 05.04.2005 16.02.2006

Hygiene og smittestoffer

Risikovurdering vedrørende Listeria monocytogenes relatert til gravides konsum av sushi
2006: 08 01.02.2006

Hygiene og smittestoffer

Vurdering av sannsynlighet for introduksjon av rabies til Norge via hund, katt og ville dyr
2005: 41 01.12.2004 01.07.2005

Hygiene og smittestoffer

Foreløpig risikovurdering vedrørende Yersinia enterocolitica i kjøttkjeden
2005: 40 25.10.2004 30.06.2005

Hovedkomiteen | Hygiene og smittestoffer | Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

Risikovurdering av bruken av triklosan i kosmetiske produkter
2005: 05 23.03.2004 31.01.2005

Vitenskapskomiteen for mat og miljø

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 222 Skøyen
0213 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummer:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie