Risikovurderinger og andre publikasjonerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Risikovurderinger og andre publikasjoner

Rapportnr Bestillt Publisering

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Jodberikning – tilsetning av jod til salt
09.04.2018 15.09.2019

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Molybden – vurdering av foreslåtte maksimumsgrenser i kosttilskudd
2018: 05 06.10.2017 14.03.2018

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Krom – vurdering av foreslåtte maksimumsgrenser i kosttilskudd
2018: 06 06.10.2017 14.03.2018

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vitamin K – vurdering av foreslåtte maksimumsgrenser i kosttilskudd
2018: 03 06.10.2017 28.02.2018

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Mangan i kosttilskudd – risiko for negative helseeffekter
2018: 02 09.10.2017 28.02.2018

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

L-alanin i kosttilskudd
2017: 12 05.05.2015 05.10.2017

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk | Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Risikovurderinger av "andre stoffer" i kosttilskudd og energidrikker
2015: 31 05.05.2015 05.10.2017

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Betaalanin i kosttilskudd
2017: 13 05.05.2015 05.10.2017

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Foreslår øvre tolerable inntaksnivåer for nikotinsyre og nikotinamid fra kosttilskudd
2017: 27 16.12.2016 03.10.2017

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Foreslår tolerabelt inntaksnivå for selen for den norske befolkningen
2017: 20 16.12.2016 30.06.2017

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Foreslår øvre tolerabelt inntaksnivå for kobber i den norske befolkningen
2017: 19 16.12.2016 30.06.2017

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Foreslår øvre inntaksnivå for kalium i kosttilskudd
2017: 17 16.12.2016 30.05.2017

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Foreslår øvre inntaksnivå for fosfor
2017: 18 16.12.2016 30.05.2017

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

L-aspartat i kosttilskudd
2017: 11 05.05.2015 27.04.2017

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

L-treonin i kosttilskudd
2017: 10 05.05.2015 27.04.2017

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av alternative maksimumsgrenser for jern og sink i kosttilskudd
2017: 5 (jern) og 2017: 6 (sink) 16.06.2016 14.03.2017

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av alternative maksimumsgrenser for vitamin E og B6 i kosttilskudd
2017: 3 (vitamin B6) og 2017: 4 (vitamin E) 16.06.2016 07.03.2017

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Glysin i kosttilskudd
2016: 58 05.05.2015 12.12.2016

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Kreatin i kosttilskudd
2016: 56 05.05.2015 12.12.2016

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

L-lysin i kosttilskudd
2016: 62 05.05.2015 12.12.2016

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

L-metionin i kosttilskudd
2016: 57 05.05.2015 12.12.2016

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

L-prolin i kosttilskudd
2016: 60 05.05.2015 12.12.2016

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

L-serin i kosttilskudd
2016: 59 05.05.2015 12.12.2016

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

L-tyrosin i kosttilskudd
2016: 61 05.05.2015 12.12.2016

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

L-glutamin og L-glutaminsyre i kosttilskudd
2016: 25 05.05.2015 27.06.2016

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

L-histidin i kosttilskudd
2016: 24 05.05.2015 27.06.2016

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

L-leucin, L-isoleucin og L-valin i kosttilskudd
2016: 33 05.05.2015 27.06.2016

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Risikovurdering av magnesium i kosttilskudd
2016: 15 15.12.2015 15.04.2016

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Inntaksberegninger av vitamin C og kalsium
2016: 16 15.12.2016 05.04.2016

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Konjugerte linolsyrer i kosttilskudd
2016: 05 05.05.2015 01.03.2016

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

L-arginin og arginin alfaketoglutarat i kosttilskudd
2016: 07 05.05.2015 01.03.2016

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

L-fenylalanin og DL-fenylalanin i kosttilskudd
2016: 06 05.05.2015 01.03.2016

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

L-tryptofan i kosttilskudd
2016: 04 05.05.2015 01.03.2016

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Eikosapentaensyre (EPA), Dokosapentaensyre (DPA) og Dokosaheksaensyre (DHA) i kosttilskudd
2015: 27 05.05.2015 20.11.2015

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

L-cystein og-L-cystin i kosttilskudd
2015: 20 05.05.2015 20.11.2015

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Risikovurdering av folsyre i kosttilskudd
2015: 05 13.10.2014 29.01.2015

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Risikovurdering av betakaroten i kosttilskudd
2015: 01 13.10.2014 19.01.2015

Hovedkomiteen | Fôr | Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Nytte- og risikovurdering av fisk i norsk kosthold - en oppdatering av VKMs rapport fra 2006 basert på ny kunnskap
2014: 15 18.09.2013 15.12.2014

Hygiene og smittestoffer | Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av tre barnegrøter og en morsmelkerstatning med probiotisk bakteriestamme Bifidobacterium lactis Bb12 - oppdatering 2014
2014: 04 09.10.2014

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av kunnskapsgrunnlaget for fastsettelse av tolerabelt øvre inntaksnivå for vitamin D hos barn og unge
2014: 01 15.05.2014 13.06.2014

Hovedkomiteen | Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi | Dyrehelse og dyrevelferd | Plantehelse

Sammenligning av økologisk og konvensjonell mat og matproduksjon
2014: 22 19.12.2013 30.04.2014

Hovedkomiteen | Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av nytte og risiko ved å bruke kaliumklorid som salterstatter i produksjon av matvarer
2014: 27 25.06.2013 24.04.2014

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av særnorske forhold for produkter som er godkjent som ny mat i EU
2013: 45 20.12.2013

Hovedkomiteen | Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk | Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi | Forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester

Nytte- og risikovurdering av morsmelk for barns helse i Norge
2013: 44 14.12.2009 12.12.2013

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Risikovurdering av aminosyrene histidin, metionin, S-adenosylmetionin og tryptofan i fri form
2013: 10 28.08.2012 11.03.2013

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av maksimumsgrenser for vitamin A og vitamin D i kosttilskudd
2013: 01 11.10.2012 10.01.2013

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Revurdering av modell for beriking av mat og drikke
2013: 02 16.10.2012 10.01.2013

Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk | Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Risikovurdering av vitamin A (retinol og retinylestere) i kosmetiske produkter
2012: 25 11.04.2011 22.08.2012

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Risikogruppering av aminosyrer
2011: 21 29.08.2011 28.11.2011

Hovedkomiteen | Fôr | Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Beskrivelse av fremstilling og risikovurdering av nedbrytningsstoffer og oksidasjonsprodukter i fiskeoljer
2011: 19 15.12.2008 19.10.2011

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av negative og positive helseeffekter av omega-3-fettsyrer i kosttilskudd og berikede matvarer
2011: 14 15.12.2008 28.06.2011

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av kreatin i sportsprodukter
2010: 40 17.06.2010 08.12.2010

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av D-tagatose
2010: 27 07.05.2010 15.09.2010

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Nytte-risikovurdering av probiotika i barnegrøt med fokus på bakterien Bifidobacterium lactis Bb12
2010: 17 04.05.2009 14.05.2010

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Risikovurdering av very low calorie diets
2009: 21 13.03.2008 14.05.2009

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Revisjon av Tolerable Upper Intake Level (UL)
06.03.2009

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Revidert modell for vurdering av berikningssaker
2009: 07 09.11.2008 25.02.2009

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Merking av sukker/tilsatt sukker i EU
2008: 51 17.12.2008

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av 7 dietetiske produkter
Andre innspill 11.02.2008 14.08.2008

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av maksimumsgrenser for nikkel, silisium, tinn, vanadium, kalium og fosfor i EU
2008: 18 17.01.2008 22.04.2008

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av morsmelkerstatning med delvis hydrolysert protein
2008: 17 13.12.2007 21.04.2008

Hovedkomiteen | Plantevernmidler | Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk | Fôr | Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi | Dyrehelse og dyrevelferd

Kombinerte effekter av kjemiske stoffer i mat og drikke
2008: 16 20.06.2005 07.04.2008

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av ny dokumentasjon for diacylglyserololje (DAG)
Andre innspill 10.01.2008

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av maksimumsgrenser for en rekke vitaminer og mineraler
2007: 66 26.10.2007 10.12.2007

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av 10 dietetiske produkter
2007: 59 29.09.2007 20.11.2007

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av 9 dietetiske produkter
2007: 42 28.08.2007

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av Initial Report D-tagatose som ny mat/ingrediens
2007: 39 15.05.2007 26.06.2007

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av lykopen fra Blakeslea trispora som ny mat/ingrediens
01.02.2007 04.06.2007

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av rapsfrøolje rik på uforsåpbare komponenter som ny mat/ingrediens
2007: 34 01.02.2007 21.05.2007

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av maiskimolje rik på uforsåpbare komponenter som ny mat/ingrediens
01.02.2007 21.05.2007

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Dispensasjoner fra merkeforskriften
2007: 17 21.03.2007 23.04.2007

Hovedkomiteen | Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk | Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Sukker og søtstoffer i brus, saft og nektar
2007: 10 07.03.2005 01.03.2007

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av konjacglucomannan
2006: 45 24.11.2006

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av metode for fastsettelse av grenseverdier for vitaminer og mineraler i EU, respons på diskusjonsdokument fra EU
2006: 39 12.09.2006

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av salt tilsatt jod og fluor
2006: 38 08.08.2006

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av 10 dietetiske produkter
2006: 32 15.05.2006 22.06.2006

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Kommentarer til Draft Revised Discussion Paper on the Application of Risk Analysis to the work of CCNFSDU (Codex)
2006: 30 19.06.2006

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Isomaltulose - vurderinger fra Advisory Committee for Novel Foods and Processes og Federal Institute for Risk Assessment
2006: 31 29.03.2006 19.06.2006

Hovedkomiteen | Fôr | Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi | Forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester

Et helhetssyn på fisk og annen sjømat i norsk kosthold
2006: 16 24.05.2004 27.03.2006

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av kriterier for å inkludere/stryke næringsstofforbindelser i Codex' positivliste
2006: 15 17.03.2006

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av bruk av bor i kosttilskudd og næringsmidler til spesielle ernæringsmessige behov
2006: 14 15.03.2006

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av delvis hydrolysert guarkjernemel
2006: 13 05.03.2006

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av tilsetning av vitaminer og mineraler til 14 drikker og ulike typer melk
2006: 11 27.02.2006

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av dansk modell for risikovurdering av berikningssaker
2006: 12 27.02.2006

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av trehalose - nytt næringsmiddel
2005: 66 21.06.2005 16.12.2005

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av 7 dietetiske produkter
2005: 56 22.08.2005 25.10.2005

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Tilsetning av plantesteroler til margarin, melkedrikk og yoghurt
2005: 27 08.10.2004 28.04.2005

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av tidligere risikovurdering av jern
2005: 26 02.06.2004 27.04.2005

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av tilsetning av fytosterol i lettmargarin
2005: 22 16.04.2004 22.04.2005

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Omestret fett
2005: 16 27.08.2004 18.03.2005

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av 11 medisinske næringsmidler
2005: 15 16.02.2005 18.03.2005

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Morsmelkerstatninger og barnemat tilsatt Lactobacillus rhamnousus strain GG (LGG)
2005: 10 02.03.2004 02.03.2005

Hovedkomiteen | Tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk | Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Risikovurdering av ingredienser i "energidrikker"
2005: 04 29.03.2004 26.01.2005

Vitenskapskomiteen for mat og miljø

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 222 Skøyen
0213 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummer:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie