Looking for English content? Try our English language search

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av trehalose - nytt næringsmiddel

Bestilt: 21.06.2005

Rapportnr: 2005: 66

Publisert: 16.12.2005

Hovedbudskap:

Mattilsynet har bedt Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) om å foreta en helserisikovurdering av trehalose som ny næringsmiddelingrediens. Mattilsynet har mottatt en søknad om bruk av trehalose i næringsdrikk beregnet på kreftpasienter. Trehalose er godkjent som ny næringsmiddelingrediens i EU. Trehalose har ikke vært brukt som næringsmiddelingrediens i matvarer i Norge tidligere.

VKMs faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi anser at 4,6 g trehalose/100 ml næringsdrikk ikke vil medføre helseskade, herunder gi gastrointestinale plager hos friske personer med intakt trehalaseaktivitet.

Del denne side

Kontakt

liten portrettbilde av Bente Mangschou

Bente Mangschou

Prosjektleder. Klinisk ernæringsfysiolog

T: 98-83-10-12
Send e-post

Andre populære artikler