VKM-logo

Risikovurderingerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av delvis hydrolysert guarkjernemel

Rapportnr: 2006: 13

Bestilt:

Publisert: 05.03.2006

Last ned hele rapporten arrow_downward

Hovedbudskap:

VKM har foretatt en vurdering av om delvis hydrolysert guarkjernemel kan utgjøre noen helsefare ved bruk innenfor angitte mengder hos barn og voksne.

Saken er behandlet av VKMs faggruppe for ernæring (human), dietetiske produkter, ny mat og allergi.

Faggruppen anser at et inntak på 15 g delvis hydrolysert guarkjernemel per dag for voksne og barn over 12 år og et inntak på 3 g per dag for barn 7-11 år ikke vil medføre helseskade.

Kontakt

Bente Mangschou

Prosjektleder, klinisk ernæringsfysiolog

T: 21 62 28 07
Send e-post

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 4404 Nydalen
0403 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummerr:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie