
Sekretariatet
Kunnskapsbehov på mat- og miljøområdet
Rapportnr: VKM Bulletin 2025:12
Publisert: 26.03.2025
Hovedbudskap:
I arbeidet med VKMs vitenskapelige vurderinger oppsummerer vi relevant forskning innenfor et tema. Vi avdekker også hvor det er behov for mer kunnskap, og denne innsikten er nå samlet i én rapport.
Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) er en tverrfaglig og faglig uavhengig vitenskapskomité som leverer vitenskapelige vurderinger om mat, matproduksjon og miljø.
Vi lager vurderinger, hovedsakelig på oppdrag fra Mattilsynet og Miljødirektoratet. De bruker vurderingene når de utarbeider råd, gir tillatelser, utvikler regelverk og gir innspill til departementene.
I arbeidet med våre rapporter går vi gjennom relevant og tilgjengelig forskning. I dette arbeidet avdekker vi også hvor det er behov for ytterligere kunnskap. Dette legges rutinemessig inn i hver enkelt rapport, men vi samler også behovene i en oversiktsrapport.
Nå har vi publisert en oppsummering fra rapportene i perioden 2022-2024.
- Kunnskapsmangler kan påvirke konklusjoner i vitenskapelige vurderinger. Hensikten med rapporten er å gi i en oversikt over områder hvor vi har funnet kunnskapshull. Dette er nyttig for våre oppdragsgivere, og kan også være nyttig for forskningsmiljøene og de som finansierer forskning, sier Tore Tollersrud, direktør i VKM.
Rapporten utgår fra sekretariatet i VKM.
Kontakt
Andre populære artikler