VKM-logo

Risikovurderingerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Vurdering av salt tilsatt jod og fluor

Rapportnr: 2006: 38

Bestilt:

Publisert: 08.08.2006

Last ned hele rapporten arrow_downward

Hovedbudskap:

Mattilsynet har mottatt en søknad om godkjennelse av salt tilsatt jod og fluor, og har bedt VKM om å vurdere eventuelle helsemessige konsekvenser. Spørsmålet er vurdert av VKMs faggruppe for ernæring (human), dietetiske produkter, ny mat og allergi.

Faggruppen konkluderer med at risiko ved angjeldende berikning ikke kan utelukkes, særlig for barn, men for å kunne gjøre en utførlig risikovurdering av jod og fluor i salt og andre matvarer, må datagrunnlaget
bedres:

  • Inntak av industrisalt og bordsalt i ulike aldersgrupper må kartlegges.
  • Inntak av jod i ulike aldersgrupper/matvarer må kartlegges.
  • Inntak av fluor i ulike matvarer, kosmetiske produkter og drikkevann må kartlegges for ulike aldersgrupper.

Kontakt

Bente Mangschou

Prosjektleder, klinisk ernæringsfysiolog

T: 21 62 28 07
@: bente.mangschou@vkm.no

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 4404 Nydalen
0403 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummerr:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie