VKM-logo

Risikovurderingerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Trude Wicklund

Medlem av faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk.

Curriculum vitae

Stilling:

Førsteamanuensis, NMBU, Institutt for kjemi, bioteknologi og matvitenskap

Utdanning:

  • 1988-1995: Norges landbrukshøgskole. Dr. scient i matvitenskap
  • 1976-1981: Norges landbrukshøgskole. Cand scient i næringsmiddelfag

Arbeidserfaring:

  • 1999 - : Førsteamanuensis NMBU, matvitenskap
  • 1995-1999: Laboratoriesjef, Regal Mølle
  • 1985-1988: Høyskolelektor, Statens næringsmiddeltekniske høyskole, Trondheim

Øvrig faglig bakgrunn:

  • 2011: Nasjonal representant for IFA. https://www.iseki-food.net/
  • 2011-2013: NMBUs representant i det europeiske nettverket ISLE (177267-LLP-1-2010-FR-ERASMUS-ENWA)
  • 2009: Kontaktperson i EEA mobilitetsprogram. Prosjektnummer 133-1-A1 og 134-F11
  • 2008 - 2015: NMBUs representant i det europeiske nettverket ISEKI (142822-LLP-1-2008-PT-ERASMUS-ENW)
  • 2005-2012: Leder for programutvalget i Matvitenskap, NMBU
  • 1988: Pedagogisk utdanning for sivilingeniører – PUFS, NTH, Trondheim
  • 1984-1985: prosjektassistent NLH
  • 1982-1983: prosjektassistent UiO
  • 1981-1982: Lærer i næringsmiddelfag, Sandaker vgs Oslo

Utvalgte publikasjoner:

  • Wicklund, T., Rosenfeldt, H.J., Martinsen, B.K., Sundfør, M.W., Lea, P., Bruun, T., Blomhoff, R., & Haffner, K. 2005. Antioxidant capacity and colour of strawberry jam as influenced by cultivar and storage conditions. Lebensm. –Wissenshaft und Technology. 38. 387-391
  • Wicklund, T., Østlie, H.M., Lothe, O., Knutsen, S.H., Bråthen, E. & Kita, A. 2006. Acrylamide in Potato Crisp – The Effect of Raw Material and Processing. LWT – Food Science and Technology. 39. 571-575.
  • Volden, J., Bengtsson, G. B. & Wicklund, T. (2009). Glucosinolates, L-ascorbic acid, total phenols, anthocyanins, antioxidant capacities and colour in cauliflower (Brassica oleracea L. ssp. botrytis); effects of long-term freezer storage. Food Chemistry. 112, 967-976.
  • Nabubuya, A., Namutebi, A., Byaruhanga, Y., Narvhus, J. & Wicklund, T. 2012. Potential Use of Selected Sweetpotato (Ipomea batatas Lam) Varieties as Defined by Chemical and Flour Pasting Characteristics. Food and Nutrition Sciences, 3, 889-896
  • Mgaya-Kilima, B., Remberg, S. F., Chove, B. E. & Wicklund, T. 2014. Influence of storage temperature and time on the physicochemical and bioactive properties of roselle-fruit juice blends in plastic bottle. Food Science & Nutrition 2014 ; Vol 2.(2) s. 181-191

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 4404 Nydalen
0403 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummerr:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie