VKM-logo

Risikovurderingerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Tonje H. Stea

Medlem av faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi.

Curriculum vitae

Stilling:

Førsteamanuensis, Universitetet i Agder

Utdanning:

  • 2003 – 2009: Universitetet i Oslo - Ph.D. Medisinsk fakultet, Doktorgrad
  • 1998 – 2002: Universitetet i Oslo - Ernæringsfysiolog, Medisinsk fakultet
  • 1996 – 2001: Universitetet for miljø og biovitenskap – Cand.Agric Mat og helse/næringsmiddelfag

Arbeidserfaring:

  • 2014 – 2017: Universitetet i Bergen, forskningsstilling (15%)
  • 2008 –: Universitetet i Agder, 1.amanuensis
  • 2003 – 2008: Universitetet i Oslo/Universitetet i Stavanger, stipendiat 
  • 2003: Tine Meieriet Sør, Kristiansand, HACCP-ansvarlig
  • 2000 – 2003: Universitetet i Oslo, studieveileder/foreleser
  • 1998 – 1999: Mattilsynet, Kristiansand kommune (praksis)

Øvrig faglig bakgrunn:

  • 2016–: Medlem av VKMs faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi 
  • 2015: Det islandske forskningsråd, vurdering av forskningssøknader
  • 2012 –: Etisk komité ved Universitetet i Agder, Styremedlem
  • 2011 – 2015: Kristiansand kommune, Representant for UiA i «Folkehelseforum»
  • 2009 – 2014: Kompetansesenter for Idrett i Agder og Olympiatoppen, Kostholdsveiledning og foredrag 
  • 2004: Institut för livsmedelvetenskap, Sveriges Lantbruksuniversitet, Gjesteforsker
  • 1999 – 2003: Norsk forening for ernæringsfysiologer (NFE), Verv: Styremedlem

Utvalgte publikasjoner:

  • Stea TH, Stølevik S, Berntsen S, Bastani N, Paulsen, G, Seiler H, Hetlelid K, Blomhoff R, Mansoor M. Effect of omega-3 and vitamin C + E supplements on the concentration of serum B-vitamins and plasma redox aminothiol antioxidant status in elderly after strength training for three months. Ann Nutr Metab. 2016;68(2):145-55.
  • Stea TH, Øverby NC, Klepp KI, Bere E. Changes in beverage consumption in Norwegian children from 2001 to 2008. Public Health Nutr. 2012; 15(3): 379-385.
  • Stea TH, Wandel M, Uglem S, Mansoor MA, Frølich W. Association between folate intake from different food sources in Norway and homocysteine status in a dietary intervention among young male adults. Br J Nutr. 2009; 31: 1-8.
  • Stea TH, Mansoor MA, Wandel M, Uglem S, Frølich W. Changes in predictors and status of homocysteine in young male adults after a dietary intervention with vegetables, fruits and bread. Eur J Nutr. 2008; 47(4): 201-209.
  • Stea TH, Johansson M, Jägerstad M, Frølich W. Retention of folates in cooked, stored and reheated peas, broccoli and potatoes for use in modern large-scale service systems. Food Chem. 2007; 101(3): 1095-1107.

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 4404 Nydalen
0403 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummerr:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie