Stine Marie Ulven

Medlem av faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi. Professor.

Ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Stine Marie har doktorgrad i ernæring. Hennes nøkkelkompetanse innenfor VKMs fagområder, er human ernæring og betydningen av fettkvalitet for helsa.

Curriculum vitae

Stilling

Professor, og leder av Avdeling for ernæringsvitenskap, Institutt for medisinske basalfag, Medisinske fakultet, Universitetet i Oslo

Utdanning

1995 – 2000: PhD i Ernæring, Avdeling for ernæringsvitenskap, Universitetet i Oslo

1990 – 1995: Master i Ernæring, Avdeling for ernæringsvitenskap, Universitetet i Oslo

Arbeidserfaring

2015 – dd: Professor, Avdeling for ernæringsvitenskap, Universitetet i Oslo

2004 – 2015 Førsteamanuensis, Institutt for helse, ernæring og ledelse, HiOA

2002 – 2004 Postdoktor, Avdeling for ernæringsvitenskap, Universitetet i Oslo

2001 – 2002 Postdoktor, Institute of Genetics and Molecular and Cellular Biology (IGBMC), F France

2000 – 2001 Forskningsassistent, Avdeling for ernæringsvitenskap, Universitetet i Oslo

Utvalgte publikasjoner

  1. Rundblad A, Holven KB, Øyri LKL, Hansson P, Ivan IH, Gjevestad GO, Thoresen M,Ulven SM. 2020. Intake of Fermented Dairy Products Induces a Less Pro-Inflammatory Postprandial Peripheral Blood Mononuclear Cell Gene Expression Response than Non-Fermented Dairy Products: A Randomized Controlled Cross-Over Trial. Mol Nutr Food Res. Nov;64(21):e2000319.
  2. Hustad KS, Rundblad A, Ottestad I, Christensen JJ, Holven KB,Ulven SM. 2020. Comprehensive lipid and metabolite profiling in healthy adults with low and high consumption of fatty fish: a cross-sectional study. Br J Nutr. May 14;125(9):1034-1042
  3. Ulven SM, Christensen JJ, Nygård O, Svardal A, Leder L, Ottestad I, Lysne V, Laupsa-Borge J, Ueland PM, Midttun Ø, Meyer K, McCann A, Andersen LF, Holven 2019. Using metabolic profiling and gene expression analyses to explore molecular effects of replacing saturated fat with polyunsaturated fat- a randomized controlled dietary intervention study. Am J Clin Nutr. May 1;109(5):1239-1250.
  4. Rundblad A, Holven KB, Ottestad I, Myhrstad MC, Ulven SM. 2017. High-quality fish oil has a more favourable effect than oxidised fish oil on intermediate-density lipoprotein and LDL subclasses: a randomised controlled trial. Br J Nutr. May;117(9):1291-1298
  5. Uusitupa M, Hermansen K, Savolainen MJ, Schwab U, Kolehmainen M, Brader L, Mortensen LS, Cloetens L, Johansson-Persson A, Onning G, Landin-Olsson M, Herzig KH, Hukkanen J, Rosqvist F, Iggman D, Paananen J, Pulkki KJ, Siloaho M, Dragsted L, Barri T, Overvad K, Bach Knudsen KE, Hedemann MS, Arner P, Dahlman I, Borge GI, Baardseth P, Ulven SM, Gunnarsdottir I, Jónsdóttir S, Thorsdottir I, Orešič M, Poutanen KS, Risérus U, Akesson B. 2013. Effects of an isocaloric healthy Nordic diet on insulin sensitivity, lipid profile and inflammation markers in metabolic syndrome -- a randomized study (SYSDIET).J Intern Med. Jul;274(1):52-66.