Risikovurderinger og andre publikasjonerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Stine Marie Ulven

Medlem av faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi. Professor.

Stine Marie har doktorgrad i ernæring. Hennes nøkkelkompetanse innenfor VKMs fagområder, er human ernæring og betydningen av fettkvalitet for helsa.

Curriculum vitae

Stilling

Professor, Avdeling for ernæringsvitenskap, Institutt for medisinske basalfag, Medisinske fakultet, Universitetet i Oslo

Utdanning

1995 – 2000: PhD i Ernæring, Avdeling for ernæringsvitenskap, Universitetet i Oslo

1990 – 1995: Master i Ernæring, Avdeling for ernæringsvitenskap, Universitetet i Oslo

Arbeidserfaring

2015 – dd: Professor, Avdeling for ernæringsvitenskap, Universitetet i Oslo

2004 – 2015 Førsteamanuensis, Institutt for helse, ernæring og ledelse, HiOA

2002 – 2004 Postdoktor, Avdeling for ernæringsvitenskap, Universitetet i Oslo

2001 – 2002 Postdoktor, Institute of Genetics and Molecular and Cellular Biology (IGBMC), F France

2000 – 2001 Forskningsassistent, Avdeling for ernæringsvitenskap, Universitetet i Oslo

Utvalgte publikasjoner

Rundblad A, Holven KB, Ottestad I, Myhrstad MC, Ulven SM. 2017. High-quality fish oil has a more favourable effect than oxidised fish oil on intermediate-density lipoprotein and LDL subclasses: a randomised controlled trial. Br J Nutr. May;117(9):1291-1298

Myhrstad MCW, Ottestad I, Günther CC, Ryeng E, Holden M, Nilsson A, Brønner KW, Kohler A, Borge GI, Holven KB, Ulven SM. The PBMC transcriptome profile after intake of oxidized versus high quality fish oil. An explorative study in healthy subjects. Genes Nutr. May 31;11:16

Kolehmainen K, Ulven SM, Paananen J, de Mello V, Schwab U, Carlberg C, Myhrstad M, Pihlajamäki J, Dungner E, Sjölin E, Gunnarsdottir I, Cloetens L, Landin-Olsson M, Åkesson B, Rosqvist F, Hukkanen J, Herzig KH, Dragsted LO, Savolainen MJ, Brader L, Hermansen K, Risérus U, Thorsdottir I, Poutanen KS, Uusitupa M, Arner P, Dahlman I. Healthy Nordic diet down-regulates the expression of genes involved in inflammation in subcutaneous adipose tissue in individuals with features of the metabolic syndrome. Am J Clin Nutr. Jan;101(1):228-39

Uusitupa M, Hermansen K, Savolainen MJ, Schwab U, Kolehmainen M, Brader L, Mortensen LS, Cloetens L, Johansson-Persson A, Onning G, Landin-Olsson M, Herzig KH, Hukkanen J, Rosqvist F, Iggman D, Paananen J, Pulkki KJ, Siloaho M, Dragsted L, Barri T, Overvad K, Bach Knudsen KE, Hedemann MS, Arner P, Dahlman I, Borge GI, Baardseth P, Ulven SM, Gunnarsdottir I, Jónsdóttir S, Thorsdottir I, Orešič M, Poutanen KS, Risérus U, Akesson B. 2013. Effects of an isocaloric healthy Nordic diet on insulin sensitivity, lipid profile and inflammation markers in metabolic syndrome -- a randomized study (SYSDIET).J Intern Med. 2013 Jul;274(1):52-66.

Ottestad I, Vogt G, Retterstøl K, Myhrstad MC, Haugen JE, Nilsson A, Ravn-Haren G, Nordvi B, Brønner KW, Andersen LF, Holven KB, Ulven SM.. 2012. Oxidized fish oil does not influence established markers of oxidative stress in healthy humans: A randomized controlled trial. Br J Nutr. Jul;108(2):315-26

Vitenskapskomiteen for mat og miljø

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 222 Skøyen
0213 Oslo

Organisasjonsnummer:
983 744 516


Nettredaktør: Tanya Kristiansen
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie