Risikovurderinger og andre publikasjonerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Dagrun Engeset

Medlem av faggruppen for plantevernmidler. Dr.Scient.

Dagrun har doktorgrad i ernæringsepidemiologi. Hennes nøkkelkompetanse innenfor VKMs fagområder er kosthold, risikovurdering og eksponeringsberegninger.

Curriculum Vitae

Stilling

Førsteamanuensis, Universitetet i Agder

Utdanning

2004 – 2008: Dr.scient epidemiologi, Institutt for samfunnsmedisin, Universitetet i Tromsø

1995 – 1997: Hovedfag i ernæring, helse og miljøfag, Høgskolen i Akershus

1992 – 1994: Faglærer i ernæring, helse og miljøfag, Stabekk Høgskole

Arbeidserfaring

2016 – dd: Førsteamanuensis, Universitetet i Agder

2015 – 2016: Seniorrådgiver, Mattilsynet

2014 – 2015: Seniorrådgiver, VKM

2009 – 2014: Post doc EPINOR forskerskole, Universitetet i Tromsø

2008 – 2009: Førsteamanuensis, Høgskolen i Akershus

Øvrig faglig bakgrunn

2017: Universitets- og høgskolepedagogikk

2015 : Basiskurs i FoodEx2

Utvalgte publikasjoner

Orfanos P, Naska A, Rodrigues S, Lopes C, Freisling H, Rohrmann S, Sieri S, Elmadfa I, Lachat C, Gedrich K, Boeing H, Katzke V, Turrini A, Tumino R, Ricceri F, Mattiello A, Palli D, Ocké M, Engeset D, Oltarzewski M, Nilsson LM, Key T, Trichopoulou A. Eating at restaurants, at work or at home. Is there a difference? A study among adults of 11 European countries in the context of the HECTOR* project. Eur J Clin Nutr. 2017 Mar;71(3):407-419. doi: 10.1038/ejcn.2016.219. Epub 2016 Dec 14.

Hughes DJ, Duarte-Salles T, Hybsier S, Trichopoulou A, Stepien M, Aleksandrova K, Overvad K, Tjønneland A, Olsen A, Affret A, Fagherazzi G, Boutron-Ruault MC, Katzke V, Kaaks R, Boeing H, Bamia C, Lagiou P, Peppa E, Palli D, Krogh V, Panico S, Tumino R, Sacerdote C, Bueno-de-Mesquita HB, Peeters PH, Engeset D, Weiderpass E, Lasheras C, Agudo A, Sánchez MJ, Navarro C, Ardanaz E, Dorronsoro M, Hemmingsson O, Wareham NJ, Khaw KT, Bradbury KE, Cross AJ, Gunter M, Riboli E, Romieu I, Schomburg L, Jenab M. Prediagnostic selenium status and hepatobiliary cancer risk in the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition cohort. Am J Clin Nutr. 2016 Aug;104(2):406-14. doi: 10.3945/ajcn.116.131672. Epub 2016 Jun 29.

Engeset D, Braaten T, Teucher B, Kühn T, Bueno-de-Mesquita HB, Leenders M, Agudo A, Bergmann MM, Valanou E, Naska A, Trichopoulou A, Key TJ, Crowe FL, Overvad K, Sonestedt E, Mattiello A, Peeters PH, Wennberg M, Jansson JH, Boutron-Ruault MC, Dossus L, Dartois L, Li K, Barricarte A, Ward H, Riboli E, Agnoli C, Huerta JM, Sánchez MJ, Tumino R, Altzibar JM, Vineis P, Masala G, Ferrari P, Muller DC, Johansson M, Luisa Redondo M, Tjønneland A, Olsen A, Olsen KS, Brustad M, Skeie G, Lund E. Fish consumption and mortality in the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition cohort. Eur J Epidemiol. 2015 Jan;30(1):57-70. Epub 2014 Nov 7.

Buonaccorsi JP, Dalen I, Laake P, Hjartåker A, Engeset D, Thoresen M. Sensitivity of regression calibration to non-perfect validation data with application to the Norwegian Women and Cancer Study. Stat Med. 2015 Apr 15;34(8):1389-403. Epub 2015 Jan 27.

Knutsen HK, Amlund H, Brantsæter AL, Engeset D, Kruse Fæste C, Holene E, Ruus A, Lillegaard ITL. Risk assessment of dietary cadmium exposure in the Norwegian population Opinion of the Panel on Contaminants of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety. VKM Report 2015:12

Vitenskapskomiteen for mat og miljø

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 222 Skøyen
0213 Oslo

Organisasjonsnummer:
983 744 516


Nettredaktør: Tanya Kristiansen
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie